Balkan arhiva vesti 18.08.2017

Sud blokirao imovinu Svetozara Marovića i njegove porodice

RTS 18.08.2017
Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi. Sud u… »

Dodik: Što pre održati referendum o ulasku BiH u NATO

B92 18.08.2017
Republika Srpska ima konsenzus o neulasku BiH u NATO, kaže predsednik RS Milorad Dodik. On navodi da je sada očigledno da Bosna, bez volje RS, hoće da se strpa u Alijansu, te je, dodaje,važno da se zna šta je volja naroda i zato što pre treba… »

Sputnjik: Sarajevo gura BiH u NATO – okupacijom Srpske

B92 18.08.2017
Cilj je da NATO, knjiženjem vojnih objekata na BiH, zauzme važne tačke u Republici Srpskoj, pa i u samoj Banjaluci, piše Sputnjik. Dodaje se i da je namera da se na taj način srpski narod na silu gurne u naručje Severnoatlantske alijanse. Odluka… »

Kiša i pljuskovi povremeno: Do kraja meseca u BiH će da bude vruće i sparno

Blic 18.08.2017
Iako meteorolozi iz BiH, nakon izuzetno vruće subote, najavljuju zahlađenje uz kišu, ono neće potrajati. Naime, Federalni hidrometeorološki zavod je najavio da se sutra očekuje sunčano vreme uz malu do umerenu oblačnosti. U večernjim satima… »

Ivancov: Incko izvrće činjenice

Slobodna Evropa 18.08.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov ocenio je kao izvrtanje činjenica tvrdnju visokog predstavnika Valentina Incka da odluka Ustavnog suda BiH o knjiženju perspektivne vojne imovine odgovara stavu Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira i da vlasti… »

Crna Gora, mladić iz Srbije pao u provaliju

RTS 18.08.2017
Beograđanin I. Č. (30) lakše je povređen posle pada u provaliju kod Mioske na putu Kolašin -Podgorica, prenose podgoričke "Dnevne novine". I. Č. je bio jedan od putnika autobusa "Lasta" koji je stajao u koloni na tom delu puta zbog nezgode koja se… »

Požar kod Mostara pod kontrolom

Al Jazeera 18.08.2017
Mještani i vatrogasci odbranili kuće u selima Hodbina i Gubavica, a u Hrvatskoj gori u okolini Zadra i na Velebitu. Zajedničkim naporima gasitelja i mještana sela Hodbina i Gubavica južno od Mostara u večernjim satima u petak uspješno je ugašen… »

Hrvatska izručuje „dron-operatora“ Srbiji?

Sputnik 18.08.2017
Sud u Dubrovniku potvrdio je prethodnu odluku da Srbiji izruči Albanca Ismaila Morinu, zvanog Balista, koji je upravljao dronom sa zastavom „Velike Albanije“ na utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u Beogradu… »

Osumnjičeni za veze sa terorizmom vraćeni iz Nemačke u BiH

RTS 18.08.2017
Amir i Emir Hodžić, državljani Bosne i Hercegovine koje je Nemačka odlučila da protera zbog sumnje da su povezani s islamističkim terorizmom, deportovani su u BiH gde su nakon kratkog saslušanja pušteni na slobodu, ali će biti pod pojačanim… »

Gori šuma, odjekuju eksplozije!

Alo 18.08.2017
Na području Glibokog jarka u Hrvatskoj danas je izbio šumski požar koji su pod kontrolu stavili vatrogasci, ali se sporadično čuju eksplozije municije koja je bila razasuta po tom području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarak… »