Balkan arhiva vesti 18.08.2017

Sud blokirao imovinu Svetozara Marovića i njegove porodice

RTS 18.08.2017
Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi. Sud u… »

Dodik: Što pre održati referendum u RS o NATO-u

RTS 18.08.2017
Republika Srpska ima konsenzus o neulasku BiH u NATO, ali s obzirom na to da je sada očigledno da Bosna, bez volje RS, hoće da se strpa u Alijansu, važno je da se zna šta je volja naroda i zato što pre treba održati referendum o tom pitanju, kaže… »

Dodik: RS neće sprovoditi odluku Ustavnog suda

Slobodna Evropa 18.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je odluka Ustavnog suda BiH da vojni objekat Veliki Žep u Han Pesku u Srpskoj treba uknjižiti na ime BiH, nesprovodiva i da Srpska to neće učiniti. "Mi nećemo dovesti do toga da Republika Srpska… »

Kiša i pljuskovi povremeno: Do kraja meseca u BiH će da bude vruće i sparno

Blic 18.08.2017
Iako meteorolozi iz BiH, nakon izuzetno vruće subote, najavljuju zahlađenje uz kišu, ono neće potrajati. Naime, Federalni hidrometeorološki zavod je najavio da se sutra očekuje sunčano vreme uz malu do umerenu oblačnosti. U večernjim satima… »

Ivancov: Incko izvrće činjenice

Slobodna Evropa 18.08.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov ocenio je kao izvrtanje činjenica tvrdnju visokog predstavnika Valentina Incka da odluka Ustavnog suda BiH o knjiženju perspektivne vojne imovine odgovara stavu Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira i da vlasti… »

Beograđanin izašao iz "Lastinog" autobusa, pa ga sačekao horor! (foto)

BK TV 18.08.2017
Policija je odmah obaveštena o ovom slučaju. Ivan Čolović (30) iz Beograda povređen je upao u provaliju iznad Mioske na magistalnom putu Kolašin-Podgorica nakon što je izašao iz autobusa. Beograđanin je bio putnik autobusa "Lasta" koji je stajao… »

Požar kod Mostara pod kontrolom

Al Jazeera 18.08.2017
Mještani i vatrogasci odbranili kuće u selima Hodbina i Gubavica, a u Hrvatskoj gori u okolini Zadra i na Velebitu. Zajedničkim naporima gasitelja i mještana sela Hodbina i Gubavica južno od Mostara u večernjim satima u petak uspješno je ugašen… »

Hrvatska izručuje Morinu Srbiji?

Vesti online 18.08.2017
Sud u Dubrovniku potvrdio je prethodnu odluku da Srbiji izruči Albanca Ismaila Morinu, zvanog Balista, koji je upravljao dronom sa zastavom "Velike Albanije" na utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u Beogradu, preneli su… »

Vraćaju ih u BiH: Braća Hodžić proterana iz Nemačke zbog terorizma

Večernje novosti 18.08.2017
Braća Amir i Emir Hodžić, državljani BiH koje je Nemačka odlučila da protera zbog sumnje da su povezani s islamističkim terorizmom, deportovani su u BiH gde su nakon kratkog saslušanja pušteni na slobodu. Braća Amir i Emir Hodžić, državljani… »

Požar na područuju Glibokog jarka, odjekuju eksplozije! (foto)

BK TV 18.08.2017
Na području Glibokog jarka u Hrvatskoj danas je izbio šumski požžar koji su pod kontrolu stavili vatrogasci, ali se sporadično čuju eksplozije municije koja je bila razasuta po tom području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarak… »