Društvo arhiva vesti 18.08.2017

Policija otkriva:Zašto su teroristi na brzinu seli u kombi

B92 18.08.2017
Barselona -- Osumnjičeni za terorističke napade u Španiji planirali su napad još većih razmera, ali su sprečeni u svojim planovima zbog čega su bili prinuđeni da deluju brzo. To je saopštila španska policija, prenosi AFP. Osumnjičeni su… »

Povećan broj vozila na graničnim prelazima

RTV 18.08.2017
SUBOTICA - Na graničnim prelazima Srbije povećan je broj vozila, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima sa Hrvatskom, na izlazu iz zemlje na Batrovcima čekanja su oko dva sata, a… »

Sindikati prosvete 1. septembra stupaju u jednodnevni štrajk

Nova ekonomija 18.08.2017
Unija sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije (USPRS) najavila je da će članovi tog sindikata prvog dana nove školske godine stupiti u jednodnevni štrajk i da će u petak, 1. septembra, časovi trаjаti 30 minutа. USPRS je saopštila da traži… »

Srpski naučnici rade za NATO nesvakidašnji projekat na kojem će im ceo svet biti zahvalan

Blic 18.08.2017
Tim srpskih naučnika predvodi istraživački projekat razvoja biogoriva iz algi, čija bi prozvodnja u budućnosti mogla da postane komercijalna, piše na sajtu NATO-a. Kako navode, projekat osmorice srpskih naučnika podržan je od strane NATO programa… »

Polovnjaci čekali godinu, napokon kreću dozvole

B92 18.08.2017
Beograd -- Građani od danas mogu podići uverenja za registraciju novih i polovnih vozila iz uvoza, kaže v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević. Vlada Srbije imenovala je juče Jasminu Milošević za v.d. direktora… »

Papirni dokumenti odlaze u istoriju: Moći ćemo da se potpisujemo mobilnim telefonom

Blic 18.08.2017
Elektronski dokument imaće istu pravnu i dokaznu snagu kao i papirni dokument, kaže državna sekretaraka u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjana Matić i dodaje da je to korak ka modernijoj upravi i efikasnijem poslovanju… »

Sutra tropske vreline, u nedelju drastičan pad temperature, ali to nije sve

Blic 18.08.2017
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, s temperaturom do 35 stepeni Celzijusovih, sutra još toplije - do 37, a u nedelju preokret - zahlađenje, kiša, grmljivana, nepogde. Danas će duvati slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od… »

Porodično nasilje nije samo šamar, već i uskraćivanje novca

RTS 18.08.2017
Pored fizičkog i seksualnog zlostavljanja, krivičnim delom nasilja u porodici smatra se i uskraćivanje novca ili mogućnosti zapošljavanja ili obrazovanja. Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, 1. juna, policija je već… »

Stefanović: Policija u Staroj Pazovi svela kriminalitet na nizak nivo

Novi magazin 18.08.2017
Policija je u Opštini Stara Pazova uspela da svede kriminalitet na veoma nizak nivo a zahvaljujući efikasnom radu pripadnika policije, pre svega na suzbijanju narkotrafikinga, ali i privrednog kriminala, značajno je povećana bezbednost građana… »

Vulin: Do kraja godine zakon o ulaganju u odbrambenu industriju

Novi magazin 18.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje da će već do kraja godine biti donesen novi zakon koji će omogućiti i ulaganje u odbrambenu industriju Srbije. "To nikako ne znači prodaju odbrambene industrije Srbije, koja će uvek… »