Društvo arhiva vesti 18.08.2017

Policija otkriva:Zašto su teroristi na brzinu seli u kombi

B92 18.08.2017
Barselona -- Osumnjičeni za terorističke napade u Španiji planirali su napad još većih razmera, ali su sprečeni u svojim planovima zbog čega su bili prinuđeni da deluju brzo. To je saopštila španska policija, prenosi AFP. Osumnjičeni su… »

Gužve na granici: Na Batrovcima se čeka dva sata, na Šidu sat i po

Večernje novosti 18.08.2017
Zadržavanja na ulazu u zemlju iz pravca Bugarske i Makedonije manja, ali je povećan broj vozila primećen i na granici kao i na saobraćajnicama unutar zemlje. Na graničnim prelazima Srbije povećan je broj vozila, saopštio je večeras Auto-moto savez… »

Deo prosvetnih radnika u štrajku 1. septembra, imaju tri zahteva

Blic 18.08.2017
Unija sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije (USPRS) najavila je da će članovi tog sindikata prvog dana nove školske godine stupiti u jednodnevni štrajk i da će u petak, 1. septembra časovi trаjаti 30 minutа. USPRS je saopštila da traži… »

NATO: Tim srpskih naučnika razvija projekat proizvodnje biogoriva od algi

Nova ekonomija 18.08.2017
Osam srpskih naučnika predvodi istraživački projekat za razvoj komercijalne proizvodnje biogoriva iz algi, saopštio je NATO. Taj projekat sprovodi se na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu, uz podršku kroz NATO… »

Nema više zastoja u registraciji automobila: 1.000 polovnjaka bilo na čekanju, od danas mogu da se podignu sva potrebna…

Kurir 18.08.2017
BEOGRAD - Građani će od danas moći da podižu neophodna uverenja za registraciju novih i polovnih vozila iz uvoza, izjavila je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević. Vlada Srbije imenovala juče je Jasminu Milošević za… »

Papirni dokumenti odlaze u istoriju: Moći ćemo da se potpisujemo mobilnim telefonom

Blic 18.08.2017
Elektronski dokument imaće istu pravnu i dokaznu snagu kao i papirni dokument, kaže državna sekretaraka u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjana Matić i dodaje da je to korak ka modernijoj upravi i efikasnijem poslovanju… »

U Srbiji sutra veoma toplo, temperatura do 37 stepeni

Novi magazin 18.08.2017
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, s temperaturom do 37 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 22 stepena, a najviša od 33 do 37 stepeni. U toku… »

16 nasilnika prekršilo zabranu – moraju u zatvor

B92 18.08.2017
Prekršajni sud u Beogradu je za dva i po meseca od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici izrekao 16 zatvorskih kazni nasilnicima. Izrečene su kazne onima koji su prekršili sudsku zabranu udaljenja iz stana i zabranu prilaska i… »

Stefanović: Policija u Staroj Pazovi svela kriminalitet na nizak nivo

Novi magazin 18.08.2017
Policija je u Opštini Stara Pazova uspela da svede kriminalitet na veoma nizak nivo a zahvaljujući efikasnom radu pripadnika policije, pre svega na suzbijanju narkotrafikinga, ali i privrednog kriminala, značajno je povećana bezbednost građana… »

Savremena namenska garant vojne neutralnosti

RTV 18.08.2017
VELIKA PLANA - Srbija je u stanju da se samostalno naoružava i osvaja najmodernije svetske tehnologije, zbog čega je naša politika vojne neutralnosti i održiva, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska fabrike "Borbeni… »