Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 18.08.2017

Potraga za jednim od osuminjčenih za napad u Barseloni

Glas Amerike 18.08.2017
Katalonska policija uhapsila je četvoricu muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa dva teroristička napada u Barseloni, u kojima je poginulo najmanje 15, a povređeno više od 100 ljudi. Za jednim od braće Ukabir – Musom Ukabirom I dalje se… »

Napad u Finskoj "teroristički"

Glas Amerike 18.08.2017
Napad koji se dogodio u Finskoj, u gradu Turku – takođe se istražuje kao teroristički, saopštila je policija. Jedan 18-godišnji Marokanac je nožem na smrt izbo dvoje ljudi, i povredio još šestoro. Policija ga je upucala u nogu I uhapsila, ali… »

Stiv Benon napušta Belu kuću

Glas Amerike 18.08.2017
Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je visokim zvaničnicima svoje administracije da je odlučio da otpusti svog glavnog stratega, Stiva Benona, koji je bio njegov najkontroverzniji savetnik. Benon, kome se pripisuje zasluga za izbornu pobedu Donalda… »

"Otvaranje novih poglavlja zavisi od ocene o vladavini prava"

Glas Amerike 18.08.2017
U Beogradu je održan sastanak Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za Poglavlje 23, na kome je šefica Pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević poručila da će otvaranje novih pregovaračkih poglavlja zavisiti od ocene Evropske komisije o stanju… »

Više od 400 mrtvih u klizištu u Sijera Leoneu

Glas Amerike 18.08.2017
Ujedinjene nacije su saopštile da se broj žrtava smrtonosnih klizišta u glavnom gradu Sijera Leonea Fritaunu uvećao na više od 400 ljudi. Još 600 ljudi se vodi kao nestalo, dok spasilačke ekipe pokušavaju da izvuku tela iz blata i ostataka… »

Republikanci sve žešće kritikuju Trampa

Glas Amerike 18.08.2017
Zbog izjednačavanja krivice rasista i njihovih protivnika za nasilje u Šarlotsvilu, američki predsenik Donald Tramp je na meti sve žešćih kritika i u svojoj stranci. Senator Bob Kroker poslednji je u nizu republikanaca, a pozvao je na “radikalne… »

Visoka medicinska škola ostaje u Beranama

Glas Amerike 18.08.2017
Visoka medicinska škola ostaće u Beranama i neće biti preseljena u Podgoricu, odlučio je Upravni odbor Univerziteta Crne Gore. Tako je završen višemjesečni spor Vlade Crne Gore i rukovodstva Univerziteta, koji je povremeno imao i političku… »

Kiša ugasila divlje požare na Lovćenu

Glas Amerike 18.08.2017
Iznenadna ljetnja kiša donijela je olakšanje za crnogorske vatrogasce angažovane na gašenju brojnih šumskih požara koji su proteklih dana uništili ogromno šumsko područje i zaprijetili selima u podnožju planine Lovćen, ugrožavajući i… »