Izvor: iKragujevac arhiva vesti 18.08.2017

Stravična nesreća: Sudarili se bager i džip, poginule tri osobe, povređeno i dete

iKragujevac 18.08.2017
Tri lica poginula su noćas u saobraćajnoj nesreći koja se oko 23 sata dogodila na putu od Banatskog Novog Sela ka Vladimirovcu. Do sada je identifikovan M.D. iz Banataskog Novog Sela, kojij živi u Nemačkoj, a traju napori da se identifikuju i druge… »

U Domu zdravlja Kragujevac osavremenjen je deo medicinske opreme, računarskih sistema, a u planu je ugradnja električnih…

iKragujevac 18.08.2017
U Domu zdravlja Kragujevac osavremenjen je deo medicinske opreme, računarskih sistema i renovirane se pojedine ambulante, a u planu je ugradnja električnih kapija i obnavljanje voznog parka. Sve u cilju da se unapredi rad zdravstvenih službi, smanje… »

Verovanja na Preobraženje: Nema popodnevne "dremke", deca treba da gledaju u nebo! Mnogi ne znaju jednu bitnu stvar i skrivenu…

iKragujevac 18.08.2017
Naši stari su pričali, a etnolozi zabeležili da se na Preobraženje nebo, u gluvo doba noći „preobražava”. Koga tada muči nesanica, pa ovo vidi i sutradan drugom ispriča, istog trenutka će sići sa uma. Tako bar narod kaže …. Od sutra… »

Zoran Stevanović novi predsednik kk Radnički Kragujevac

iKragujevac 18.08.2017
Zoran Stevanović, naš proslavljeni košarkaš i dugogodišnji direktor omladinske škole Partizana, novi je predsednik kragujevačkog Radničkog 1950. U Kragujevcu imaju velike planove da košarci vrate stari sjaj, finansijer kluba je Nikola Lončar, a… »

Obavljeni razgovori sa stanovnicima naselja Ilićevo, Maršić i Korman

iKragujevac 18.08.2017
Izbori za Savete mesnih zajednica su izbori gde građani imaju priliku da iskažu svoju volju i odaberu najbolje među njima. Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović sa zamenikom gradonačelnika, Ivicom Momčilovićem, Ratkom Tomaševićem… »

Muškarac se ugušio dimom dok je palio strnjiku

iKragujevac 18.08.2017
Muškarac (77) iz sela Ribara kod Jagodin, umro je na njivi dok je palio strnjiku, najverovatnije se onesvestio od visoke temperature i ugušio dimom. Njega je porodica pronašla mrtvog na njivi i pozvala Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Jagodini, a… »

Najava događaja za nedelju i ponedeljak

iKragujevac 18.08.2017
Najava događaja za nedelju i ponedeljak: NEDELJA 20.AVGUST 20,30 sati, stepenište ispred Prve kragujevačke gimnazije – svečano otvaranje XII međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala. Festival će otvoriti Miljan Bjeletić, član… »

Opasni i agresivni: Vandali demoliraju Kragujevac! (video)

iKragujevac 18.08.2017
Svi volimo da živimo u čistom i sređenom gradu, ali ima onih koji svoju agresiju prenose na sve što je lepo. Naši sugrađani su poslali KKS slike vandalskog ponašanja u Šumaricama. Oborena je spomen ploča iznad humke kod izvora. KKS apeluje da… »

Jedna državljanka Srbije povređena u Barseloni

iKragujevac 18.08.2017
Jedna državljanka Srbije je prema trenutnim saznanjima Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije u terorističkom napadu u Španiji zadobila povrede u vidu posekotina i posle pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice, saopštilo je danas… »

Knićansko leto: Ne propustite tradicionalni vašar u Kniću!

iKragujevac 18.08.2017
U subotu, 19.avgusta, u Kniću će se održati tradicionalni Vašar, na veliki verski praznik Preobraženje Gospodnje. Organizatori su se potrudili da i ovaj Vašar protekne u bogatom programu. Zabavni park za najmlađe je i ovoga puta na prostoru zelene… »