Izvor: Jug press arhiva vesti 18.08.2017

Gradsko veće usvojilo niz značajnih odluka

Jug press 18.08.2017
VRANJE Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su izmene Odluke o lokalnim administrativnim taksama. Izmene predviđaju uvođenje novih taksi za stanare stambenih zgrada, u skladu sa Zakonom o stanovanju. One se odnose na registraciju stambenog objekta… »

Miljana putuje u London

Jug press 18.08.2017
VRANJE Zahvaljujući humanosti Vranjanaca i mnogih građana Srbije sakupljen je neophodan novac za odlazak Miljane Ristić Stanković u London na transplantaciju koštane srži. Prikupljeno je 250 hiljada funti za operaciju i Miljana, koja je teško… »

Bojevo gađanje

Jug press 18.08.2017
VRANJE Policijski službenici Policijske uprave u Vranju tokom avgusta i septembra, izvršiće bojevo gađanje na uređenim strelištima u pet opština Pčinjskog okruga, saopštila je policija. Na uređenom strelištu u Ljiljancu, selu u opštini… »

Vukovci otišli na nagradnu ekskurziju

Jug press 18.08.2017
LESKOVAC Učenici srednjih škola sa prosekom 5,0, nosioci Vukove diplome na teritoriji grada Leskovca, ukupno njih 73, otišli su danas na šestodnevnu nagradnu ekskurziju, koja će trajati do 23. avgusta. Vukovci će, tokom šestodnevne ekskurzije… »

Ambasador Turske u Preševu

Jug press 18.08.2017
PREŠEVO Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgič posetio je Preševo I razgovarao sa predsednicom opštine Arditom Sinani I predsednikom Skupštine opštine, Samijem Salihu. Tema razgovora bila je, izmedju ostalog, I saradnja sa Turskom agencijom za… »

Ambasador Turske u Preševu

Jug press 18.08.2017
PREŠEVO Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgičposetio je Preševo I razgovarao sa predsednicom opštine Arditom Sinani I predsednikom Skupštine opštine, Samijem Salihu. Tema razgovora bila je, izmedju ostalog, I saradnja sa Turskom agencijom za… »

Odbor za ljudska prava: Dijalog o Kosovu neophodan

Jug press 18.08.2017
LESKOVAC Povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o budućnosti Kosova, Odbor za ljudska prava – Leskovac konstatuje da se jedino učešćem najznačajnijih društvenih i državnih činilaca u tom, preko potrebnom… »

Grad pomaže mala i srednja preduzeća sa 72,5 miliona dinara

Jug press 18.08.2017
NIŠ Za pomoć i podsticaj malih i srednjih preduzeća grad Niš je obezbedio 72.5 miliona dinara. Ovo je prva godina da se na ovakav način sagledava domaća privreda i pomažu domaći privrednici – rečeno je danas na konferenciji za novinare… »

Održano veče dijalekatske proze “Preobražanjsko pojanje”

Jug press 18.08.2017
NIŠ U dvorištu Narodne biblioteke „Stevan Sremac” u Nišu sinoć je održano veče dijalekatske proze u okviru VI Festivala književnog stvaralaštva na narodnom govoru „Preobraženjsko pojanje”. Pored nagrađenih pisaca koji su dobili priznanja… »

Vučić nije odgovorio zašto u Leskovac ne dolaze novi investitori

Jug press 18.08.2017
VLADIČIN HAN Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je 35 kompanija ušlo u procedure za dobijanje subvencija što, dodao je , znači 22.341 novo radno mesto. “Hoću Kraljevčane da obradujem, uskoro stižu dve kompanije i ima prostora… »