Izvor: N1 Info arhiva vesti 18.08.2017

Saša Janković: Trostruko pogrešan potez DS

N1 Info 18.08.2017
Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković kaže da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku jer je rešio da Vučiću, "nenadležnom organu, koji nije izabran na fer i demokratskim izborima" pođalje predlog za promenu Ustava. Ne veruje da… »

MSP: Srpska državljanka lakše povređena u napadu u Barseloni

N1 Info 18.08.2017
Jedna državljanka Srbije lakše je povređena u terorističkom napadu koji se juče dogodio u Barseloni, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Prema trenutnim saznanjima Ministarstva i Ambasade Republike Srbije u Madridu, državljanka… »

Tri osobe poginule u sudaru džipa i bagera

N1 Info 18.08.2017
Tri osobe poginule su noćas u saobraćajnoj nesreći koja se oko 23 sata dogodila na putu od Banatskog Novog Sela ka Vladimirovcu. Do nesreće je došlo kada je džip "folksvagen tuareg" nemačkih registarskih oznaka velikom brzinom udario u bager koji… »

Miščević: Ocena vladavine prava, pa otvaranje poglavlja

N1 Info 18.08.2017
Od ocene Evropske komisije o stanju vladavine prava u Srbiji zavisi da li ćemo do kraja godine otvoriti pregovaračka poglavlja za koja smo spremni, navela je danas šefica tima za pregovore sa Evoprskom unijom Tanja Mišćević prilikom razmatranja… »

Dečak nastradao od strujnog udara

N1 Info 18.08.2017
Dečak (11) iz sela Ljutaje, u opštini Sjenica, nastradao je od strujnog udara, rečeno je radiju Sto plus u novopazarskoj Opštoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, dečak je povređen u jednom od pomoćnih objekata domaćinstva, a još nije… »

Ljajić: Teško da će haški optuženici kaznu služiti u Srbiji

N1 Info 18.08.2017
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da ne vidi mogućnost realizacije inicijative da se haškim osuđenicima državljanima Srbije omogući služenje kazne u zatvorima u Srbiji. "Ne vidim da sada postoji… »

Beograđanin kod Kolašina upao u provaliju duboku 70 metara

N1 Info 18.08.2017
Beograđanin Ivan Čolović (30) povređen je u noći između četvrtka i petka prilikom pada u provaliju, iznad Mioske na magistalnom putu Kolašin-Podgorica. Čolović je bio putnik autobusa "Lasta" koji je stajao u koloni zbog saobraćajne nesreće… »

Sud blokirao celokupnu imovinu Marovića i njegove porodice

N1 Info 18.08.2017
Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osudjenog za višemilionske malverzacije u Budvi. Sud je na… »

NATO: Srpski naučnici vode istraživanje o biogorivu iz algi

N1 Info 18.08.2017
Osam srpskih naučnika predvodi istraživački projekat za razvoj komercijalne proizvodnje biogoriva iz algi, saopštio je NATO. Taj projekat sprovodi se na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu, uz podršku kroz NATO… »

Česi smislili žardinjere i klupe protiv terorističkih napada

N1 Info 18.08.2017
Češki naučnici sa Univerziteta odbrane u Brnu i Tehničkog univerziteta u Pragu smislili su specijalne žardinjere od nove vrste betona sa žicom i betonske klupe protiv terorističkih napada kamionima i vozilima, za koje tvrde da efikasno zaustavljaju… »