Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 18.08.2017

Španska policija ubila petoricu terorista u Kambrilsu i sprečila novi napad

Nova ekonomija 18.08.2017
Španska policija saopštila je da je ubila pet ljudi u gradu Kambrils i sprečila novi teroristički napad, drugi nakon onog u Barseloni kada je ubijeno 13 ljudi. Kako navode, napadači su bili opasani eksplozivom, a sve se dogodilo nešto posle jedan… »

Vučić: U Srbiji više neće važiti poslovica 'Što južnije to tužnije'

Nova ekonomija 18.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da stopa nezaposlenosti u zemlji prema preliminarnim podacima, računajući i sezonske poslove, iznosi oko 10,6 odsto. "Stopa nezaposlenosti se smanjuje i to je najniža stopa do sada, što je velika stvar… »

Janković: DS napravila ogromnu grešku nudeći saradnju Aleksandru Vučiću

Nova ekonomija 18.08.2017
Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković kaže da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku jer je rešio da Vučiću, "nenadležnom organu, koji nije izabran na fer i demokratskim izborima" pošalje predlog za promenu Ustava. Ne veruje da… »

Sindikati prosvete 1. septembra stupaju u jednodnevni štrajk

Nova ekonomija 18.08.2017
Unija sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije (USPRS) najavila je da će članovi tog sindikata prvog dana nove školske godine stupiti u jednodnevni štrajk i da će u petak, 1. septembra, časovi trаjаti 30 minutа. USPRS je saopštila da traži… »

Kovačević: Pogrešni računi EPS-a bi se izbegli ugradnjom pametnih brojila

Nova ekonomija 18.08.2017
Ukoliko EPS želi trajno da reši problem grešaka u očitavanju potrošnje struje, to može da učini samo ugradnjom pametnih brojila. To je za "Politiku" izjavio predsednik Nadzornog odbora tog javnog preduzeća Branko Kovačević. U tom slučaju… »

NATO: Tim srpskih naučnika razvija projekat proizvodnje biogoriva od algi

Nova ekonomija 18.08.2017
Osam srpskih naučnika predvodi istraživački projekat za razvoj komercijalne proizvodnje biogoriva iz algi, saopštio je NATO. Taj projekat sprovodi se na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu, uz podršku kroz NATO… »

Šabić: Dostaviti KRIK-u informacije o imovini Aleksandra Vulina

Nova ekonomija 18.08.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je danas saopštio da je Agenciji za borbu protiv korupcije naložio da novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK dostavi tražene… »

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskom dokumentu

Nova ekonomija 18.08.2017
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju koji omogućava da se elektronski dokumenti priznaju kao i papirni ali i različite nivoe identifikacije… »

Rod kukuruza ove godine biće manji za oko 3,5 miliona tona

Nova ekonomija 18.08.2017
Rod kukuruza ove godine biće manji za oko 3,5 miliona tona ili za 525 miliona evra, računajući prosečne cene od 150 evra po toni, rekao je danas direktor Žita Srbije Vukosav Saković. Saković je za agenciju Beta rekao da je rod kukuruza u prošloj… »

Tramp šokirao svet tvitom o terorističkom napadu u Barseloni

Nova ekonomija 18.08.2017
Američki predsednik Donald Tramp osudio je teroristički napad u Barseloni za koji je odgovornost preuzela tzv. Islamska država. "Budite čvrsti i snažni, volimo vas", poručio je Tramp građanima Barselone. Nešto kasnije on je objavio još jedan… »