Izvor: PC Press arhiva vesti 18.08.2017

Apple donira dva miliona dolara organizacijama za borbu protiv mržnje

PC Press 18.08.2017
Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, rekao je da će kompanija donirati dva miliona dolara grupama i organizacijama koje se bore protiv mržnje, a u memorandumu koji je poslao zaposlenima je osudio mržnju i rasizam, a u vezi sa nedavnim sukobima u… »

Pronalaženje pesama sa novom generacijom pametnih televizora

PC Press 18.08.2017
Ako pokušavate da pronađete pesmu koju ste čuli na radiju ili u nekoj seriji na TV-u, uglavnom vam treba pametan telefon kako biste pronašli naziv numere i izvođača preko Shazam-a, Siri-ja ili Google Assistant-a. Od sada vam pametan telefon neće… »

Kada se tehnologija sretne sa modom

PC Press 18.08.2017
Google i Levis su još pre dve godine najavili saradnju na projektovanju pametne odeće. Reč je o jakni koja koristi Google-ovu Jacquard tehnologiju kako bi pretvorila običan materijal jakne u pametan koji se kontroliše pokretima. Jakna se zove… »

Izgradnja “šumskog grada” u Kini trebalo bi da bude završena do 2020. godine

PC Press 18.08.2017
Kineska vlada planira da se izgradnja „ šumskog grada“, urbanog naselja koje će biti pokriveno biljkama i solarnim pločama, završi do 2020. godine. Nalaziće se na obali reke Liujiang u planinskom region Guangxi u južnoj Kini. Projekat je uradila… »

Siri dala neočekivan odgovor na pitanje “koliko je nula podeljeno sa nula”

PC Press 18.08.2017
„Nula podeljeno sa nula“ zvuči kao jednostavan matematički problem, ali ako Siri postavite ovo pitanje, možda nećete dobiti odgovor koji ste očekivali. Oni koji koriste Siri, digitalnog asistenta za iPhone i iPad koji dolazi iz Apple-a, navikli… »

Jasno, jednostavno i direktno

PC Press 18.08.2017
Aplikacije i sajtove treba projektovati uz puno poštovanje želja i potreba krajnjih korisnika. To ne rezultira samo interfejsom koji je lep na oko, već proizvodi i dugoročnu finansijsku korist za organizaciju. Skraćenica UX se čuje sve češće… »

Da li će Windows S postići uspeh na laptop-ovima

PC Press 18.08.2017
Da li ste zaista mislili da će Google Chrome OS doživeti takav uspeh kada se pojavio 2011. godine? OS koji se bazira na Linux-u, dizajniran da se slaže sa pretraživačem, malo je preskup za telefone i previše ograničen za lap-topove. Chromebooks… »

Facebook testira novu opciju

PC Press 18.08.2017
Facebook Inc testira opciju u Facebook News Feed-u koja daje posebno napravljene linkove za vesti o temama za koje se korisnik interesuje, time će kompanija povećati vreme koje ljudi koriste društvenim mrežama. Opcija se zove „Featured Topic“… »

Bolje organizovane poruke stižu od Instagrama

PC Press 18.08.2017
Instagram je izašao sa novom opcijom za iOS i Android uređaje koja će raščistiti zbrku u direktnim porukama. Korisnici već mogu da odgovaraju na slike, videe i post-ove koje im je neko poslao u direkt, svojim fotografijama ili videom. Kako bi… »

Kako nam kradu lozinke

PC Press 18.08.2017
Svakodnevno čitamo vesti o narušavanju privatnosti i krađi lozinki, pa i korisničkih naloga sa servera mnogih IT (i ne samo IT) kompanija. Na udaru su bile kako manje firme, tako i giganti kao što su Facebook, Adobe, Dropbox, Apple, Google… »