Izvor: RTS arhiva vesti 18.08.2017

Istraga napada u Španiji – ubijeni napadači u Kambrilsu, raste broj žrtava

RTS 18.08.2017
U španskom letovalištu Kambrilsu preminula je jedna žena, posle napada u kojem je povređeno sedam osoba. Pet napadača je ubijeno. Taj napad se dogodio nekoliko sati nakon što je kombi uleteo među pešake u Barseloni pri čemu je stradalo 14 osoba… »

Objavljen snimak kombija koji je naleteo na prolaznike u Barseloni

RTS 18.08.2017
Snimak jučerašnjeg terorističkog napada u Barseloni i trenutka kada je beli kombi naleteo na prolaznike objavio je danas španski list "Pais". Snimak je zabeležžila sigurnosna kamera obližnjeg objekta. Na snimku se vide uspaničeni prolaznici kao i… »

Barselona, najmlađa žrtva napada trogodišnja devojčica

RTS 18.08.2017
Prema pisanju španskih medija, trogodišnja devojčica je najmlađa žrtva napada u Barseloni. Kako se navodi, devojčica je prebačena u bolnicu, gde je ubrzo preminula. Još jedna šestogodišnja devojčica je u bolnici u teškom stanju. Britanski… »

Vučić: Kiparski model? A šta smo mi tu, Grci ili Turci?

RTS 18.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, iako su dobrodošli svi predlozi za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, ipak treba imati na umu da je potrebno rešenje, a ne ideje, poput "kiparskog modela", koje praktično znače održavanje… »

Janković: Ja sam Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje

RTS 18.08.2017
Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da je lično predsedniku DS Draganu Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje pre nego što je to preneseno u javnost. Smatra da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku, jer je rešio da… »

Vučić na postavljanju 111. nosača na mostu Vrla u Vladičinom Hanu

RTS 18.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je "lansiranju" 111. nosača sa obe strane mosta Vrla u Vladičinom Hanu, koji je sa 644,4 metra najduži most na južnom kraku Koridora 10. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je… »

Duža zadržavanja na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom

RTS 18.08.2017
Prema podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na granici sa Hrvatskom gde putnička vozila na izlazu iz zemlje čekaju oko dva sata, dok se na mađarskoj granici čeka oko sat i po, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na prelazu… »

Napad nožem u Finskoj – dve osobe mrtve, šest povređenih

RTS 18.08.2017
Finska policija je saopštila da su dve osobe preminule, a šest je povređeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje. Jedan muškarac je pritvoren a policija je saopštila da je on delovao sam. "Ima osam žrtava u napadu nožem. Dve… »

Belu kuću napušta i glavni Trampov savetnik

RTS 18.08.2017
Glavni strateg američkog predsednika Stiv Benon napušta svoju poziciju, saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders. "Šef kabineta Bele kuće Džon Keli i Stiv Benon su se dogovorili da će danas biti poslednji Stivov dan u Beloj kući. Zahvalni… »

Rasvetljeno ubistvo radnice na benzinskoj pumpi

RTS 18.08.2017
Policija u Beogradu je rasvetlila ubistvo dvadesetogodišnje K. K., radnice "NIS Petrola", i uhapsila osobu osumnjičenu da je 25. maja ove godine počinila to krivično delo, saopštio je MUP. Sumnja se da je M. S. (1982). na benzinskoj pumpi "NIS… »