Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 18.08.2017

Duža zadržavanja na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom

RTS 18.08.2017
Prema podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na granici sa Hrvatskom gde putnička vozila na izlazu iz zemlje čekaju oko dva sata, dok se na mađarskoj granici čeka oko sat i po, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na prelazu… »

"Veliko nepoverenje građana u elektronske dokumente"

RTS 18.08.2017
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže za RTS da se zakonom o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju omogućava da elektronski dokumenti… »

Vremenska prognoza – 19. avgust

RTS 18.08.2017
Pretežno sunčano i veoma toplo. Najviša dnevna temperatura od 33 do 37 stepeni. U toku noći na severu i zapadu jače naoblačenje mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.… »

Porodično nasilje nije samo šamar, već i uskraćivanje novca

RTS 18.08.2017
Pored fizičkog i seksualnog zlostavljanja, krivičnim delom nasilja u porodici smatra se i uskraćivanje novca ili mogućnosti zapošljavanja ili obrazovanja. Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, 1. juna, policija je već… »

Stefanović: Cilj efikasnija policija u službi građana

RTS 18.08.2017
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u Staroj Pazovi da je osnovni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da policija bude što efikasnija i da, kao i sada, radi isključivo u interesu svojih građana. Nebojša… »

Vulin: Nastavićemo da ulažemo u odbrambenu industriju

RTS 18.08.2017
Srbija je u stanju da se samostalno naoružava i osvaja najmodernije svetske tehnologije, zbog čega je naša politika vojne neutralnosti i održiva, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska fabrike "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj… »

Dečak iz Avganistana u poseti Likovnom ateljeu DKCB

RTS 18.08.2017
Dečji kultuni centar Beograd (DKCB) primio je u goste desetogodišnjeg Farhada Nurija, izbeglicu iz Avganistana koji je prodajom svojih crteža pomogao prikupljanje novca za lečenje jednog dečaka iz Srbije, i najavio da će mu pomoći u daljem likovnom… »

Godišnjica Boja na Ivankovcu

RTS 18.08.2017
U Spomen parku Ivankovac kod Ćuprije, na lokalitetu Šančevi na Ivankovcu, održana je centralna manifestacije Srbije, povodom 212. godišnjice Boja na Ivankovcu i prve pobede srpskih ustanika nad regulanom turskom caraskom vojskom koju je predvodio… »

Meštani u šabačkim selima odlučuju kako se troši novac od poreza

RTS 18.08.2017
Šabac je prva lokalna samouprava u kojoj sredstva od poreza na imovinu u selima ne ostaju u gradskom budžetu, nego se prelivaju na račun mesnih zajednica. Kako će se trošiti novac do sada su odlučivali članovi seoskog saveta, a prema najnovijoj… »

Obeštećenje zbog oduzete imovine od sledeće godine

RTS 18.08.2017
Obeštećenje građana kojima je oduzeta imovina, a procenjuje se da ih je oko 20.000, koja ne može da se vrati naturalno, trebalo bi da počne sledeće godine i to preko državnih obveznica. Za ceo postupak obezbeđene su dve milijarde evra. Agrarna… »