Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 18.08.2017

Vučić: Kiparski model? A šta smo mi tu, Grci ili Turci?

RTS 18.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, iako su dobrodošli svi predlozi za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, ipak treba imati na umu da je potrebno rešenje, a ne ideje, poput "kiparskog modela", koje praktično znače održavanje… »

Janković: Ja sam Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje

RTS 18.08.2017
Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da je lično predsedniku DS Draganu Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje pre nego što je to preneseno u javnost. Smatra da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku, jer je rešio da… »

Skupština vanredno 24. avgusta o poljoprivrednom zemljištu

RTS 18.08.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je vanrednu sednicu parlamenta za četvrtak, 24. avgust, a na dnevnom redu biće predložene izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje će stranim državljanima ograničiti kupovinu… »

Miščević: Pre kraja godine očekujemo još tri poglavlja

RTS 18.08.2017
Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, ali to će zavisiti od ocene Evropske komisije o vladavini prava, izjavila je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. Na radnom sastanku… »

Demokratski savez Kosova ne prihvata Pacolijev ultimatum

RTS 18.08.2017
Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova (DSK) odbacilo je ultimatum koalicionog partnera Bedžeta Pacolija iz Alijanse za novo Kosovo o postizanju sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje i ulasku u koaliciju sa ostalim partijama, za formiranje zajedničke… »

Haški tribunal povukao poternicu za preminulim radikalom

RTS 18.08.2017
Tribunal u Hagu je saopštio da je sudsko veće 4. avgusta zvanično obavešteno o smrti Jova Ostojića, jednog od troje radikala koji se terete za nepoštovanje suda, odnosno uticanje na svedoke u postupku protiv lidera SRS-a Vojislava Šešelja. U… »

Srpski državni vrh uputio saučešće Španiji

RTS 18.08.2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je pismo saučešća španskom premijeru Marijanu Rahoju, povodom terorističkog napada u Barseloni. Telegrame saučešća Španiji uputili su i predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar… »

Kif: Srbija pouzdan partner po pitanju migrantske krize

RTS 18.08.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se sa ambasadorom Velike Brtanije Denisom Kifom, koji je istakao da se Srbija pokazala kao odgovoran i pouzdan partner po pitanju migrantske krize. Đorđević istakao… »

Makalister sledeće nedelje u Beogradu sa liderima opozicije

RTS 18.08.2017
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Makalister sastaće se sledećeg četvrtka u Beogradu, u okviru zvanične posete našoj zemlji, sa predstavnicima opozicije, potvrđeno je "Tanjugu" u izvorima bliskim Mekalisterovoj kancelariji. Sastanak… »

Gradonačelnik Prištine zadržan na aerodromu u Milanu

RTS 18.08.2017
Špend Ahmeti, gradonačelnik Prištine još uvek je na aerodromu u Milanu gde je sinoć zadržan kada se vraćao u Prištinu. Ahmeti je sinoć kasno pojasnio da nije uhapšen, već da se radi o proveri identiteta pošto je španska policija izdala… »