Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 18.08.2017

Požeška interakcija mladih filmskih stvaralaca

RTS 18.08.2017
Međunarodni studenstki filmski kamp u Požegi od ove godine ima još jedan projekat: školu dokumentarnog filma "Interdok". Među polaznicima su i afirmisani autori, koji žele da u Srbiji upotpune iskustvo. Gromoglasno, dobošari su u Požegi najavili… »

Suše se četinari na Zlataru

RTS 18.08.2017
U opštini Nova Varoš, gde je skoro polovina teritorije pokrivena šumom, poslednjih godina ekstremne suše i insekti uzimaju veliki danak. Uprkos svim merama prevencije i sanacije, na obroncima Zlatara i Murtenice i dalje se suši na stotine hektara… »

Đak prvak "košta" skoro polovinu prosečne plate

RTS 18.08.2017
Pred početak nove školske godine, roditelji izdvaju velike sume novca za kupovinu pribora, knjiga i opreme. Čini se da je roditeljima đaka viših razreda lakše, jer oni samo dokupljuju pribor, a roditelji koji spremaju prvaka moraju da obave… »

Avantura u kanjonu Jerme

RTS 18.08.2017
U Specijalnom rezervatu prirode "Jerma" kod Pirota u toku je prvi otvoreni avanturistički festival. Učesnici festivala su ljubitelji prirode i aktivnog odmora iz celog regiona. Njima je na raspolaganju mnogo spotova i kreativnih radionica. Živopisni… »

Zbog niskog vodostaja ugrožene ribe u Ibru

RTS 18.08.2017
Zbog visokih temperatura vodostaj Ibra je na granici apsolutnog minimuma. Splavovi u centru Kraljeva nasukani su u mulju, a reka može da se pregazi. U plitkoj vodi ugrožene su i ribe. U posljednja dva meseca, koliko traje suša, nivo Ibra svakodnevno se… »

Fotografija Lazara Katančevića najbolja na festivalu u Hrvatskoj

RTS 18.08.2017
Na "Foto-danima mladih" u hrvatskim Karlovcima, jednom od najznačajnijih regionalnih festivala te vrste, učestvovalo je 60 mladih fotografa iz celog sveta. Među četvoro nagrađenih našao se i jedini predstavnik Srbije - Lazar Katančević iz… »

Međunarodni volonterski kamp kod Golupca

RTS 18.08.2017
U selu Dobra kod Golupca organizovan je međunarodni volonterski kamp. Mladi koji su došli iz cele Evrope uređivali su školsko dvorište. Meštani su im se veoma obradovali i uzvratili ljubaznost. U selu Dobra kod Golupca ovo leto proveli su mladi… »