Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 18.08.2017

Austrijanci prvi u Evropi pravili slaninu u industrijskim razmerama

RTS 18.08.2017
Austrijanci su pravili slaninu i pre nekoliko hiljada godina, a jedan istraživač smatra da su oni verovatno prvi u Evropi koji su to radili u industrijskim razmerama. Istraživač Hans Rešrajter iz bečkog Muzeja prirodne istorije rekao je da su DNK… »

„Zapovesti“ u jednoj ambulanti nasmejale Hrvate

RTS 18.08.2017
Popis ambulatnih zapovesti okačenih u jednoj hrvatskoj ambulanti privukao je veliku pažnju na „Fejsbuku“. Listu od deset zapovesti napisao je jedan hrvatski doktor još ranije, ali se očito nekim njegovim kolegama dopala pa su i oni počeli da je… »

Bir fest: „Čorba“ sa Ušća krenula na turneju, večeras „Hladno pivo“ i „Zabranjeno pušenje“

RTS 18.08.2017
Drugo veče „Belgrejd bir festa“ obeležio je početak turneje „Riblje čorbe“, nastupi sastava „Mortal kombat“, „Samostalni referanti“, „Direktori“ i britanskih hip hop zvezda „Stereo Em-Siz“. Nakon spektakularne prve večeri… »

Karata za Stingov koncert u Areni sve manje

RTS 18.08.2017
Rasprodat je ceo parter, a veliko interesovanje vlada i za tribine na nivou 200 na kojima su ostale samo više pozicije za Stingov koncert, 17. septembra u Kombank areni, saopštili su danas organizatori. Takođe, u prodaji više nema ulaznica za… »

Enigma zvana Peter Handke

RTS 18.08.2017
Dokumentarni film „Peter Handke“, u režiji Korine Belc, istražuje život i delo austrijskog pisca Petera Handkea u svetlu moderne književnosti – od mladića iz austrijskog sela koji se probio na književnu scenu, do njegovog sadašnjeg života u… »

Trampov biograf: Obruč se steže, predsednik će podneti ostavku

RTS 18.08.2017
Autor memoara Donalda Trampa "The Art of the Deal" (Umeće dogovora) iz 1987. godine, smatra da će američki milijarder podneti ostavku na predsedničku funkciju pre kraja mandata koji ističe 2021. godine, a možda čak do kraja ove godine. Pisac Toni… »

Nakon Londona i Pariza, preživela napad i u Barseloni

RTS 18.08.2017
Za dvadesetšestogodišnju ženu iz Melburna Džuliju Monako teroristički napad u Barseloni je treći napad koji je preživela nakon što je pre nekoliko meseci bila svedok napada u Londonu i Parizu, piše britanski „Indipendent“. Monakova je rekla… »

Murali i orkestar iz Portugalije najavljuju ovogodišnji „Fridom art festival“

RTS 18.08.2017
Na ovogodišnjem „Fridom art festivalu” u šest dana, kroz trinaest programa, na pet lokacija u gradu predstaviće nam se više od 120 umetnika. Kao uvod u festival 19. avgusta u 19 časova ispred Doma omladine Pančevo biće predstavljeni murali… »

Uz proglašenje pobednika zatvoren 41. Festival filmskog scenarija

RTS 18.08.2017
Završen je 41. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Pred prepunim gledalištem vrnjačkog amfiteatra podeljene su nagrade žirija za najbolji scenario i priznanja grada domaćina za doprinos festivalu. Prvu nagradu osvojio je film Rekvijem za… »

„Da je tada postojao film, Tolstoj i Gete bi bili scenaristi“

RTS 18.08.2017
Scenarista filma „Slepi putnik na brodu ludaka“ o poslednjim danima Petra Kočića, Vule Žurić, primećuje da danas kao da se stidimo i šapatom izgovaramo sve činjenice o našoj kulturnoj istoriji i istoriji uopšte i da postoji neka vrsta… »