Izvor: Sandžak press arhiva vesti 18.08.2017

Dodik prijeti referendumom o NATO-u

Sandžak press 18.08.2017
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik najavio je u četvrtak mogućnost referenduma o NATO-u, nakon što je Sjevernoatlanski savez podržao odluku Ustavnog suda BiH da vojni objekat “Veliki Žep”u Han-Pijesku bude uknjižen na BiH… »

Ugljanin u koaliciji sa Vučićem – SNS i SDPS od sutra i zvanično u tutinskoj vlasti!

Sandžak press 18.08.2017
Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS) danas su potpisali Sporazum o učešću u vlasti u opštini Tutin. Stranka SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina u koaliciji je sa… »

Policija zaplenila još jedan gasni pištolj

Sandžak press 18.08.2017
Novopazarska policija uhapsila je A.D. (20) iz ovog grada kod kojeg pronašla i oduzela gasni pištolj, saopštila je danas Policijska uprava. Policija je pištolj pronašla u četvrtak, u ulici Hadžet u Novom Pazaru, kod osumnjičenog koji upravljao… »

Reis Kavazović o napadima u Španiji: Ne smijemo se zamoriti od suprotstavljanja zlu

Sandžak press 18.08.2017
Povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Barceloni reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni Husein ef. Kavazvoić uputio je pismo saučešća ambasadoru Kraljevine Španije u našoj zemlji nj.e. Juanu Bosco Giménez Sorianu. U pismu… »

Zaigralo se i kolo – Slavlje u Tutinu nakon sklapanja koalicije SDA-SNS-SDPS

Sandžak press 18.08.2017
Nakon potpisivanja Sporazuma o učešću u vlasti u opštini Tutin između Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS) predstavnici ovih partija zajedno su posjetili selo Ostrovica gdje… »

Mediji – Novac iz budžeta Kulturnog centra Novi Pazar se sliva u privatne džepove!?

Sandžak press 18.08.2017
Po uzoru na svoje partijske šefove (stranke SDP Rasima Ljajića) koji sa računa opštine redovito mjesečno prebacuju novac u svoje privatne firme, poput gradonačelnika Biševca koji svakog mjeseca iz budžeta opštine u svoju privatnu Regionalnu TV… »

Muftija Dudić održao hutbu u Brodarevu

Sandžak press 18.08.2017
Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 18.08.2017. godine, održao je hutbu u Malkan Čauš džamiji u Brodarevu u kojoj je govorio o muminima i njihovih pet osobina opisanih u Kur'anu. Muftija Dudić je u prepunoj džamiji… »

Mališan nastradao od strujnog udara

Sandžak press 18.08.2017
Mališan (11) iz sela Ljutaje, u opštini Sjenica, nastradao je večeras od strujnog udara, rečeno je radiju Sto plus u novopazarskoj Opštoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, dečak je povređen u jednom od pomoćnih objekata domaćinstva, a… »

Opet sukob unutar SDP-SDA koalicije – Omerović: Ugljanin zloupotrebljava BNV!

Sandžak press 18.08.2017
Bošnjačko nacionalno vijeće, na čijem čelu se nalazi Sulejman Ugljanin, obilježiće 100 godina od donošenja Sjeničke deklaracije. Naime, spomenuto Vijeće (BNV) raspisalo je dva konkursa – za učešće na međunarodnom skupu… »

Ako BiH ne potpiše Ugovor o Prometnoj zajednici 500 miliona KM ide zemljama regiona

Sandžak press 18.08.2017
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se danas sa zamjenikom šefa delegacije EU u Sarajevu, Haldunom Sinom (Khaldoun Sinno). Teme razgovora bile su potpisivanje Ugovora o Prometnoj zajednici i usvajanje Zakona o akcizama na naftne… »