Izvor: SEEbiz arhiva vesti 18.08.2017

Policija patrolira Katalonijom, vozač kombija u bijegu

SEEbiz 18.08.2017
MADRID - Španjolska policija u petak ujutro kontrolira više mjesta u sjeveroistočnoj pokrajini Kataloniji nakon što je u napadu u Barceloni za koji je odgovornost preuzela Islamska država ubijeno 13 osoba, te nakon pucnjave u primorskom gradu… »

Državljanka Srbije povređena u Barseloni

SEEbiz 18.08.2017
BARSELONA - Jedna državljanka Srbije je prema trenutnim saznanjima Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije u terorističkom napadu u Španiji zadobila povrede u vidu posekotina i posle pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice… »

Azijska tržišta: Pad indeksa zbog sumnji u Trumpa

SEEbiz 18.08.2017
TOKIO - Ulagači na azijskim burzama priključili su se u petak globalnoj rasprodaji rizične imovine zbog sve jačih sumnji u sposobnost administracije američkog predsjednika DonaldaTrumpa da realizira svoju gospodarsku agendu. MSCI indeks… »

Beogradska berza: Blagi pad indeksa, Dunav osiguranje u fokusu

SEEbiz 18.08.2017
BEOGRAD - Poslednji trgovački dan u nedelji obeležio je skroman promet od 8,6 miliona RSD (72 hiljade EUR) uz neveliku promenu berzanskih indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, neznatno je oslabio ne 721 poen. Kompanija Dunav osiguranje (DNOS)… »

Der Standard: Vučić u ulozi srpskog Willyja Brandta

SEEbiz 18.08.2017
BEČ - Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od njegovog autorskog teksta u "Blicu", evropske diplomate porede sa Willyjem Brandtom, ukazuje bečki dnevnik "Standard" i ocenjuje da se on usudio da pokrene debatu o Kosovu koja obećava pozitivne efekte… »

Trump zgrozio svijet novim tvitom

SEEbiz 18.08.2017
NEW YORK - Američki predsjednik Donald Trump osudio je teroristički napad u Barceloni za koji je odgovornost preuzela Islamska država. "Budite čvrsti i snažni, volimo vas", poručio je Trump građanima Barcelona. Nešto kasnije Trump je objavio još… »

Trgovački sud odbio Ramljaka: Sve tražbine objavljuju se 11. rujna

SEEbiz 18.08.2017
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu odbacio je u četvrtak zahtjev Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika u Agrokoru, od 8. kolovoza da se produlji rok za objavu tablica prijavljenih tražbina vjerovnika za daljnjih 45 dana. Kako stoji u zaključku… »

EPCG: Gradnja drugog bloka TE Pljevlja isplativa u svakoj varijanti

SEEbiz 18.08.2017
PODGORICA - Povodom kritičkih i netačnih navoda iznešenih od strane pojedinaca i nekih NVO, a povodom projekta izgradnje Bloka II TE Pljevlja i najavljenih direktiva EU, Elektroprivreda Crne Gore još jednom želi da istakne da se postojeće stanje… »

Izaslanik pape Franje: Prva ukazanja u Međugorju bit će priznata

SEEbiz 18.08.2017
MOSTAR - Posebni papin izaslanik za Međugorje, nadbiskup varšavsko-praški mons. Henryk Hoser izjavio je za poljsku Katoličku informativnu agenciju (KAI), čije navode preose mediji u Mostaru, da će Sveti Otac najvjerojatnije do kraja godine priznati… »

Euro ponovno iznad 7,39 kuna

SEEbiz 18.08.2017
ZAGREB - Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj u petak u odnosu na tečajnicu od četvrtka blago oslabila prema euru, za 0,07 posto, pa je srednji tečaj eura ponovno iznad razine od 7,39 kuna. Srednji tečaj eura na tečajnoj… »