Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 18.08.2017

Teroristi iz Barselone i Kambrilisa planirali veće napade

Slobodna Evropa 18.08.2017
Broj žrtava dva teroristička napada u Španiji porastao je na 14, nakon što je preminula žena ranjena u napadu u ljetovalištu Kambrilis. Širom Španije održana je minuta šutnje za žrtve napada u Barseloni i Kambrilisu, a u zemlji je trodnevna… »

Španija: Broj žrtava povećan na 14

Slobodna Evropa 18.08.2017
Španske službe za hitne intervencije saopštile su danas da je broj žrtava terorističkih napada u Barseloni i Kambrilsu povećan sa 13 na 14, dok je više od 100 povređeno. U saopštenju se navodi da je preminula žena koja je povređena u napadu u… »

Janković: I dalje sam u dobrim odnosima sa Šutanovcem

Slobodna Evropa 18.08.2017
Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je da je lideru Demokratske stranke (DS) Draganu Šutanovcu lično saopštio odluku tog pokreta da će obustaviti planove o izbornoj saradnji sa DS-om pre nego što je o tome izdato… »

Finska: Dvoje ubijenih, šest ranjenih u napadu nožem

Slobodna Evropa 18.08.2017
Dve osobe su ubijene, a šest ranjeno u napadu nožem u finskom gradu Turku, saopštila je policija, prenosi Rojters. Finska policija je navela da je osumnjičeni za ubadanje nožem nekoliko ljudi u gradu Turku pogođen u nogu i uhapšen. Reč je o mladoj… »

Bela kuća: Stiv Benon napustio dužnost

Slobodna Evropa 18.08.2017
Šef osoblja Bele kuće Džon Keli i savetnik predsednika SAD Stiv Benon saglasili su da petak bude poslednji radni dan kontroverznog glavnog stratega Donalda Trampa. Ovo je potvrdila portparolka Bele kuće Sara Sanders, prenosi Rojters. Špekulacije oko… »

'Hoćemo haške 'heroje' kod nas'

Slobodna Evropa 18.08.2017
Vicepremijer Vlade Srbije i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić ne vidi mogućnost realizacije inicijative da se haškim osuđenicima omogući služenje zatvorske kazne u zatvorima u Srbiji. „Ne vidim da sada… »

Dodik: RS neće sprovoditi odluku Ustavnog suda

Slobodna Evropa 18.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je odluka Ustavnog suda BiH da vojni objekat Veliki Žep u Han Pesku u Srpskoj treba uknjižiti na ime BiH, nesprovodiva i da Srpska to neće učiniti. "Mi nećemo dovesti do toga da Republika Srpska… »

Ivancov: Incko izvrće činjenice

Slobodna Evropa 18.08.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov ocenio je kao izvrtanje činjenica tvrdnju visokog predstavnika Valentina Incka da odluka Ustavnog suda BiH o knjiženju perspektivne vojne imovine odgovara stavu Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira i da vlasti… »

UN: U klizištima u Sijera Leoneu poginulo više od 400 ljudi

Slobodna Evropa 18.08.2017
Više od 400 tela izvučeno je do sada iz ruševina i blata uzrokovanih nevremenom i klizištima u Sijera Leoneu, gde se ulažu napori u obnovu zemlje. U poplavama i klizištima u glavnom gradu Sijera Leonea, Fritaunu, poginulo je 409 osoba, saopštile su… »

Erdogan poziva Turke u Nemačkoj da glasaju protiv glavnih partija

Slobodna Evropa 18.08.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je danas najveće nemačke partije i pozvao Turke sa pravom glasa na nemačkim izborima da ih ne podrže, javlja Asošijeted pres. Erdogan je novinarima rekao da su napetosti između Nemačke i Turske… »