Izvor: Sputnik arhiva vesti 18.08.2017

Ambasador Rusije u BiH: Incko opet izvrće činjenice

Sputnik 18.08.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov ocenio je kao izvrtanje činjenica tvrdnju visokog predstavnika Valentina Incka da odluka Ustavnog suda BiH o knjiženju perspektivne vojne imovine odgovara stavu Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira i da vlasti… »

I ptice znaju razliku između istoka i zapada

Sputnik 18.08.2017
Naučnici iz Rusije, Nemačke i Velike Britanije utvrdili su da trstenjaci, male ptice-selice, za navigaciju i određivanje dužine puta i strane sveta koriste jedan od parametara Zemljinog magnetnog polja — magnetnu deklinaciju. „Svaka životinja… »

Hrvatska izručuje „dron-operatora“ Srbiji?

Sputnik 18.08.2017
Sud u Dubrovniku potvrdio je prethodnu odluku da Srbiji izruči Albanca Ismaila Morinu, zvanog Balista, koji je upravljao dronom sa zastavom „Velike Albanije“ na utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u Beogradu… »

Šta su nama danas Džoni, Bora, Točak?

Sputnik 18.08.2017
U emisiji „Orbita kulture“ prisetićamo se nekih istinskih muzičkih zvezda sa kojima smo razgovarali uoči njihovih nastupa u našoj zemlji. Jedan od njih svakako je Oleg Kirejev, koji je pred beogradskom publikom pokazao kako zvuči i šta novo… »

Američki specijalci vežbaju gađanje u „ruskom selu“

Sputnik 18.08.2017
Samo tokom prošle sedmice ruski lovci su osam puta presreli strane avione, koji su izvodili izviđačke operacije u blizini ruskih granica. Da li je reč o provokaciji ili se NATO sprema za rat, kako tvrde neki analitičari, pitanje je koje je pokrenuto… »

Srbi u Crnoj Gori — ni na nebu ni na zemlji

Sputnik 18.08.2017
U Crnoj Gori danas nije popularno biti Srbin, što je teško shvatljiv paradoks u državi čije se stanovništvo početkom 20. vijeka gotovo stoprocentno izjašnjavalo kao srpsko. S namerom da unapredi status Srba, Nova srpska demokratija inicirala je… »

Pakao Plavšićeve u Hagu: Pretnje, krvarenja, pokušaji gušenja gasom

Sputnik 18.08.2017
Hitlerov ministar Šper, jedan od petorice najviših zvaničnika nacističke vlade uz Himlera, Gebelsa, Geringa i Bormana, bio je osuđen na kaznu zatvora koju je izdržavao u Nemačkoj, u dvorcu adaptiranom za zatvorske potrebe nadomak Berlina. A Srbima… »

Švarceneger Trampu: Predsedniče, osudi rasizam

Sputnik 18.08.2017
Američki glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger osudio je mitinge neonacista u Šarlotsvilu i pozvao predsednika SAD Donalda Trampa da oštro i nedvosmisleno osudi rasizam. „Ne postoje dve strane fanatizma kao što nema dve strane… »

Amerika počela istragu protiv Kine

Sputnik 18.08.2017
Sjedinjene Američke Države počele su formalnu istragu protiv Vlade Kine u vezi s narušavanjem intelektualne svojine, saopštila je kancelarija trgovinskog predstavnika SAD. „Istraga treba da utvrdi da li su dejstva, politika ili praksa kineske vlade… »

Tramp na „Špiglovoj“ naslovnici s maskom „Kju kluks klana“

Sputnik 18.08.2017
Nemački list „Špigl“ objavio je na naslovnici subotnjeg izdanja lik predsednika Donalda Tramp s maskom pripadnika „Kju Kluks klana“. Ispod stoji natpis: „Istinsko lice Donalda Trampa“. The true face of Donald #Trump. The cover of our latest… »