Politika arhiva vesti 18.08.2017

"Malo je Goran preterao, kakva 14. i 15. fabrika"

B92 18.08.2017
Vladičin Han -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac za izgradnju novog pogona turske fabrike Teklas u Vladičinom Hanu. On je kazao da će u njemu biti zaposleno još 500 ljudi, a da se očekuje da ukupno bude 1.500 radnika… »

Janković: Ja sam Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje

RTS 18.08.2017
Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da je lično predsedniku DS Draganu Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje pre nego što je to preneseno u javnost. Smatra da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku, jer je rešio da… »

Gojković zakazala vanrednu sednicu za 24. avgust

Danas 18.08.2017
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković na zahtev Vlade Srbije sazvala je, Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine za četvrtak, 24. avgust, saopšteno je danas iz njenog kabineta. Na dnevnom redu, kako se navodi biće Predlog zakona o… »

Vučić: Za Kosovo potrebno rešenje a ne modeli

RTV 18.08.2017
VLADIČIN HAN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, iako su dobrodošli svi predlozi za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, ipak treba imati na umu da je potrebno rešenje, a ne ideje, poput "kiparskog modela", koje praktično… »

Miščević: Do kraja godine očekujemo otvaranje još tri poglavlja sa EU

Večernje novosti 18.08.2017
Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, izjavila je danas šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. BEOGRAD - Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri… »

Obradović: Tu smo za borbu za fer izbore

Beta 18.08.2017
Predsednik Dveri Boško Obradović napisao je danas da se sa predsednikom Pokreta slobodnih gradjana Srbije Sašom Janković slaže oko borbe protiv vlasti Aleksandra Vučića, ali da im se politike - šta posle Vučića ne slažu. Obradović je na… »

Šabić: Agencija da dostavi informacije o Vulinovoj imovini

Danas 18.08.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je danas saopštio da je Agenciji za borbu protiv korupcije naložio da novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK dostavi tražene… »

Vučić: Bili zajedno ili ne, rezultat im je isti

B92 18.08.2017
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Vladičinom Hanu da ne želi da se bavi navodnim “raskolom među opozicijom“. “Ne bavim se ime, mnogo toga imamo da radimo. Bili zajedno ili ne, razultat im je isti“, naveo je predsednik… »

Pacoli hoće da bude ministar spoljnih poslova

Vesti online 18.08.2017
Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova (DSK) odbacilo je ultimatum koalicionog partnera Bedžeta Pacolija iz Alijanse za novo Kosovo o sporazumu sa pokretom Samoopredeljenje i ulasku u koaliciju sa ostalim partijama, za formiranje zajedničke kosovske… »

Haški tribunal povukao poternicu za preminulim radikalom

B92 18.08.2017
Hag -- Haški tribunal povukao je poternicu sa nalogom za hapšenje i obustavio krivični postupak protiv premilog člana SRS Jova Ostojića. Ostojić je preminuo krajem juna nakon kraće bolesti. Bio je jednog od troje radikala koji se pred tim sudom… »