Politika arhiva vesti 18.08.2017

Najniža stopa nezaposlenosti do sada! Vučić: Otvaramo dve fabrike u Kraljevu, jednu u Nišu, problem "trougao" na Zapadu…

Press 18.08.2017
Ona iznosi 10,6 odsto a biće još manja jer se očekuje otvaranje 22.341 novog radnog mesta. Foto: Tanjug Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stopa nezaposlenosti u našoj zemlji na najnižem nivou i trenutno iznosi 10,6 odsto. On… »

Janković: Šutanovcu sam ja saopštio odluku

Dnevnik 18.08.2017
BEOGRAD: Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da je lično predsedniku DS Draganu Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje pre nego što je to saopšteno u javnosti, te da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku, jer… »

Skupština Srbije vanredno 24. avgusta o poljoprivrednom zemljištu

Blic 18.08.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je vanredno zasedanje parlamenta za četvrtak, 24. avgusta, a na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Predsednica Narodne skupštine sazvala je… »

Vučić: Promene Ustava samo ako imamo široki konsenzus; opozicija nikada neće pobediti na izborima

Blic 18.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će u ustavne promene Srbija ići samo ako bude postojao široki konsenzus. - „Nećemo ništa oktroisati, bez obzira na većinu koju imamo. Ili ćemo imati širok konsenzus ili nećemo ići u to -… »

Mišščević: Do kraja godine očekujemo otvaranje jošš tri poglavlja sa EU

Blic 18.08.2017
Naša namera je da pre kraja godine u pregovorima sa EU otvorimo još tri poglavlja za koja smo spremni, ali to će zavisiti od ocene Evropske komisije o vladavini prava, izjavila je danas šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. Na radnom sastanku… »

Obradović: Tu smo za borbu za fer izbore

Beta 18.08.2017
Predsednik Dveri Boško Obradović napisao je danas da se sa predsednikom Pokreta slobodnih gradjana Srbije Sašom Janković slaže oko borbe protiv vlasti Aleksandra Vučića, ali da im se politike - šta posle Vučića ne slažu. Obradović je na… »

Šabić: Agencija da dostavi informacije o Vulinovoj imovini

Danas 18.08.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je danas saopštio da je Agenciji za borbu protiv korupcije naložio da novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK dostavi tražene… »

Vučić i Janković o delovanju opozicije

RTV 18.08.2017
VLADIČIN HAN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće da se bavi "raskolom unutar opozicije", jer bila ujedinjena ili razjedinjena opozicija nema rezultat, niti će dobiti izbore i vlast, a na dodatno pitanje novinara kako vidi… »

Demokratski savez Kosova ne prihvata Pacolijev ultimatum

Blic 18.08.2017
Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova (DSK) odbacilo je ultimatum koalicionog partnera Bedžeta Pacolija iz Alijanse za novo Kosovo o sporazumu sa pokretom Samoopredeljenje i ulasku u koaliciju sa ostalim partijama, za formiranje zajedničke kosovske… »

Haški tribunal povukao poternicu za preminulim radikalom

RTS 18.08.2017
Tribunal u Hagu je saopštio da je sudsko veće 4. avgusta zvanično obavešteno o smrti Jova Ostojića, jednog od troje radikala koji se terete za nepoštovanje suda, odnosno uticanje na svedoke u postupku protiv lidera SRS-a Vojislava Šešelja. U… »