Nauka & Tehnologija arhiva vesti 18.08.2017

NATO: Srpski naučnici predvode projekat proizvodnje biogoriva

RTS 18.08.2017
Osam srpskih naučnika predvodi istraživački projekat za razvoj komercijalne proizvodnje biogoriva iz algi, saopštio je NATO. Taj projekat sprovodi se na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu, uz podršku kroz NATO… »

Česi osmislili klupe i žardinjere protiv terorističkih napada

Radio 021 18.08.2017
Češki naučnici sa Univerziteta odbrane u Brnu i Tehničkog univerziteta u Pragu smislili su specijalne žardinjere od nove vrste betona sa žicom i betonske klupe protiv terorističkih napada kamionima i vozilima, za koje tvrde da efikasno zaustavljaju… »

Apple donira dva miliona dolara organizacijama za borbu protiv mržnje

PC Press 18.08.2017
Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, rekao je da će kompanija donirati dva miliona dolara grupama i organizacijama koje se bore protiv mržnje, a u memorandumu koji je poslao zaposlenima je osudio mržnju i rasizam, a u vezi sa nedavnim sukobima u… »

I ptice koriste mape i kompas

Radio 021 18.08.2017
Naučnici iz Rusije, Nemačke i Velike Britanije utvrdili su da trstenjaci, male ptice-selice, za navigaciju i određivanje dužine puta i strane sveta koriste jedan od parametara Zemljinog magnetnog polja — magnetnu deklinaciju. "Svaka životinja koja… »

Jugoslavija se u stvarnosti raspala, ali na internetu još živi

Press 18.08.2017
U virtuelnom svetu nema granica osim onih koje sami sebi postavljamo. Tako se mnoge barijere i predrasude o drugima ruše i pre nego što bi to moglo da se svidi kreatorima aktuelne balkanske stvarnosti. To potvrđuju svedočenja onih koji su imali… »

Nova prevara kruži Fejsbukom: Ne otvarajte poruku od ove osobe i ne prihvatajte njen zahtev za prijateljstvo (foto)

BK TV 18.08.2017
Fejsbukom se proširila nova prevara koja pokušava da nasamari korisnike popularne društvene mreže, pa bi bilo dobro da budete oprezni. Naime, korisnici međusobno šeruju poruku u kojoj jedni druge upozoravaju da ne prihvate zahtev za prijateljstvo od… »

Najbolje aplikacije za gledanje filmova ili serija sa prevodom? (VIDEO) [2018]

Pametni telefoni 18.08.2017
Evo koje su to najbolje aplikacije za besplatno gledanje FullHD filmova sa prevodom! Rešili smo da napravimo listu najboljih aplikacija za gledanje FullHD filmova preko interneta, sa prevodom. Poslednjih šest meseci smo isprobali oko sedam različitih… »

Zatvaraju se ulice u okolini Sajmišta

Radio 021 18.08.2017
Toplana danas, 21. avgusta, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovoda u bloku ulica Marodićevoj, Bogdana Garabantina i Sestara Ninković. Zbog pomenutih radova određena je privremena zabrana saobraćaja u Marodićevoj ulici, od Majevičke ulice… »

Dobar marketing ili istina? Telefon ispao iz aviona, "preživeo" i sve snimio (video)

BK TV 18.08.2017
Na snimku koji je brzo obišao internet, mobilni telefon Samsung Galaxy S 5 navodno je ispao iz aviona i čudom preživeo pad pritom "sletevši" u nečije dvorište. Desilo se da je usput i snimao sve što je "video". Pošteni nalazač vratio je telefon… »

Sindikat policije protiv zatvaranja stanice policije Liman

Radio 021 18.08.2017
Sindikat srpske policije smatra da nije dobra odluka da se zatvori policijska stanica "Liman" u ulici Miše Dimitrijevića i da je zapravo potrebno da se proširi rad ove ispostave Policijske uprave Novi Sada, a ne da bude ukinuta. Reagajući da vest o… »