Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Ponovo haos na Batrovcima - šest sati čekanja

Vesti online 20.08.2017
Putnička vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj čekaju šest časova. Nešto manje, oko dva časa čeka se na prelazu Šid, podaci su Uprаve grаnične policije Srbije. Na prelazu Horgoš ka Mađarskoj na izlazu iz… »

Pogledajte kakvu pustoš je oluja u Hrvatskoj ostavila iza sebe (foto)

Blic 20.08.2017
Jak vetar pogodio je Istru gde je dostizao udare i do 130 kilometara na sat, koji je u pojedinim mestima rušio drveće. Nevreme je tokom protekle noći stiglo u Istru, a posebno opasno je bilo na zapadu poluostrva gde je duvala jaka tramontana. Najjači… »

Od sutra drugi krug završnog ispita za male maturante

Večernje novosti 20.08.2017
Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od 21. do 23. avgusta. Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od 21. do 23. avgusta. Test iz… »

"Srbija da bude centar naprednih inovacija u regionu"

B92 20.08.2017
Vlada namerava da promoviše Srbiju kao centar naprednih inovacija u regionu, izjavila je u Beogradu premijerka Ana Brnabić. Ona je to istakla na otvaranju konferencije "Editovanje genoma: biomedicinske i etičke perspektive". Brnabić je istakla da su… »

Šarčević: Gimnazijalci će sad sami birati predmete

Večernje novosti 20.08.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević: Biće pet izbornih paketa - biznis, globalne politike, ekologija... Smene načelnika školskih uprava zbog male mature. Poslednji korak reformisane gimnazije biće nacionalna matura. GIMNAZIJE će od 2018. godine biti… »

Ovaj fakultet u Beogradu je bolji od harvarda, a većina studenata nije ni pomislila da ga upiše

Blic 20.08.2017
Posle objavljivanja najnovije Šangajske liste, od svih obrazovnih institucija u Srbiji najviše bi trebalo da se diči Poljoprivredni fakultet u Zemunu. U oblasti prehrambene tehnologije ovaj fakultet zauzima 35. mesto i bolji je od čak devet od deset… »

Žanetić: Opozicija raspravlja o Vučiću, a ne dijalogu

Blic 20.08.2017
U opoziciji se vodi rasprava o Aleksandru Vučiću, a ne o dijalogu o Kosovu, rešavamo pitanja iz 19. i 20. veka, a nemamo politiku o položaju Srbije u 21. veku, kaže marketinški stručnjak Voja Žanetić. Žanetić smatra i da je dijalog za sada samo… »

Sokobanja: Ne pijte vodu sa javni česama

B92 20.08.2017
Štab za vanredne situacije u opštini Sokobanja saopštio je da je zbog bakteriološke neispravnosti na snazi zabrana korišćenja vode za piće sa javnih česama. Na sednici štaba održanoj, kako se navodi u saopštenju, zbog javljanja građana sa… »

Kolaps na Batrovcima: "Ni hrane ni vode, 10 sati čekamo"

Vesti online 20.08.2017
Na graničnom prelazu Batrovci kilometarska je kolona automobila, kamiona i motocikala koji, kako tvrde vozači, čekaju da pređu u Hrvatsku od pet do deset sati. Ekipa Tanjuga, koja je uspela do dođe na 500 metara od graničnog prelaza, razgovarala je… »

Pad poverenja u vakcinaciju, neuki glasno šire dezinformacije

Radio 021 20.08.2017
Zbog niskog obuhvata vakcinacije protiv malih boginja, u velikoj smo opasnosti da se vratimo u 19. vek, kada je veliki broj obolelih i umrlih bio normalna pojava. Vakcinacije tada, naravno, nije bilo, a zarazne bolesti su odnosile hiljade i hiljade… »