Ekonomija arhiva vesti 20.08.2017

Antić: Žestok rad i organizacija, struje dovoljno i za izvoz

N1 Info 20.08.2017
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je zahvaljujući značajnoj proizvodnji uglja Srbija ovog leta imala dovoljno struje da pokrije ukupnu potrošnju, ali da je imala i određene viškove za izvoz. Antić je za televiziju… »

Leto puno turista, da li su festivali ispunili zadatak

RTS 20.08.2017
Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za RTS da je većina posetilaca festivala u Srbiji zainteresovana da obiđe druge destinacije, pa se broj turista se iz godine u godinu povećava u ovom periodu. Marija Labović je… »

U rodnom selu prave palate, u inostranstvu žive kao sirotinja

Nova ekonomija 20.08.2017
Sela u okolini Šapca, odakle su meštani otišli na privremeni rad u inostranstvo, samo preko leta su živa. Svih ostalih meseci, u prave palate koje su izgradili u svojim selima, niko ne ulazi. Stariji meštani žive u pomoćnim prostorijama, dok su… »

Razvodi u opoziciji jačaju SNS pred beogradske izbore

Nova ekonomija 20.08.2017
Nakon raskida saradnje između Saše Jankovića i Dragana Šutanovca sve su manje šanse da opozicija zajedno nastupi na beogradskim izborima naredne godine. Da li to u startu daje nedostižnu prednost strankama vladajuće koalicije ili će, bez obzira na… »

Oprez na svjetskim tržištima zbog problema u Bijeloj kući

SEEbiz 20.08.2017
LONDON - Burzovni indeksi na globalnim burzama početkom protekloga tjedna nadoknadili su veći dio gubitaka zabilježenih u tjednu ranije, zahvaljujući smirivanju napetosti između Sjeverne Koreje i SAD-a, no kasnije su investitore uznemirila zbivanja u… »

Euro blago ojačao zbog mogućeg postupnog ukidanja ECB-ovih poticaja

SEEbiz 20.08.2017
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima tečaj eura ojačao je protekloga tjedna prema dolaru, poduprt špekulacijama da će Europska središnja banka (ECB) početi postupno ukidati velike monetarne poticaje, dok iz američkih Feda stižu signali o sve… »

Lidl i Kaufland kroz tri godine jači od Konzuma

SEEbiz 20.08.2017
ZAGREB - U posljednjih šest godina Lidl je u Hrvatskoj povećavao prodaju 10 do 20 posto godišnje, te je jedini u trgovačkoj branši od 2010. udvostručio prihod, pretekao do tada druge Plodine te u velikom naletu puše za vrat posrnulom Konzumu. Uoči… »

Tehnički pregled vozila – obavljanje poslova i obaveze pravnog lica koje poseduje vozila

MojaFirma.rs 20.08.2017
Vršenje tehničkog pregleda vozila je delatnost od opšteg interesa i to svakako najviše sa aspekta bezbednosti saobraćaja na putevima. Cilj ovih pregleda jeste da se korišćenjem određenih instrumenata i metoda utvrdi ispravnost vozila i njihova… »

Kako se Zorana razočarala u Kineze (video)

BizLife 20.08.2017
Foto: MGSI_screenshot Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nenajavljeno je obišla deonicu puta od Uba do Obrenovca i rekla da je razočarana dinamikom radova, te da neće dozvoliti da se i jedan dinar građana… »

Nedimović: Cenu maline određuje tržište

Danas 20.08.2017
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, povodom današnjeg protesta malinara u Ivanjici, saopštio je da cenu maline određuje tržište, a da su sa udruženjima proizvođača dogovorene mere kojima će se poboljšati… »