Izvor: Blic arhiva vesti 20.08.2017

Kakvo krvoproliće je planirao? Policija u kući napadača iz Barselone pronašla čak 120 kanistera benzina

Blic 20.08.2017
Španska policija saopštila je danas da je otkrila više od 120 kanistera sa benzinom u kući u Alkanaru, gde su osumnjičeni za dva nedavna napada, najverovatnije pravili bombu za jedan ili više napada u Barseloni. - Jasnije vidimo da je ta kuća bila… »

Na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj putnička vozila čekaju sedam sati

Blic 20.08.2017
Putnička vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije u Hrvatsku čekaju sedam sati, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije". Ranije danas Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da na graničnim prelazima Šid, Bačka… »

Jednog ciljao, drugi ranjen rikošetom: Uhapšen Novosađanin koji je pucao u igraonici

Blic 20.08.2017
Novosadska policija rasvetlila je nekoliko sati nakon pucnjave, događaj u kom su ranjena dva mladića u igraonici u Bulevaru Kneza Miloša. Zbog sumnje da je na ulici pucao u nogu Denisa B. (19) uhapšen je D. V. (26) iz Novog Sada. Sumnja se da je… »

Pogledajte kakvu pustoš je oluja u Hrvatskoj ostavila iza sebe (foto)

Blic 20.08.2017
Jak vetar pogodio je Istru gde je dostizao udare i do 130 kilometara na sat, koji je u pojedinim mestima rušio drveće. Nevreme je tokom protekle noći stiglo u Istru, a posebno opasno je bilo na zapadu poluostrva gde je duvala jaka tramontana. Najjači… »

Mihajlović: Vlada će preuzeti ulogu investitora u projektu izgradnje Muzeja Nikole Tesle na Dorćolu

Blic 20.08.2017
Zbog važnosti koju Nikola Tesla ima za Srbiju, njene građane, ali i ceo svet, Vladi Srbije ću uputiti inicijativu da se izgradnja novog muzeja posvećenog tom svetski priznatom naučniku proglasi projektom od nacionalnog značaja, kaže potpredsednica… »

Katastrofa: Požar u dolini Ibra zahvatio površinu od 50 hektara

Blic 20.08.2017
Požar koji je juče popodne izbio na tridesetak kilometara od Kraljeva, između Dobrih strana i Polumira, zahvatio je površinu. između 45 i 50 hektara. Za sada gore trava i nisko rastinje, a u tom području nema naselja. Na terenu je dvadesetak… »

"Bitka je vredela": Španci ipak oslobodili nemačkog pisca kojeg Turska traži od 2013.

Blic 20.08.2017
Nemački pisac turskog porekla Dogan Akhanli koji je sinoć uhapšen u Španiji po poternici Turske oslobođen je iz zatvora, prenosi agencija DPA. Njegov advokat je rekao da je Ankaliju naloženo da ostane u Madridu dok vlasti se ne razmotre turski… »

Brnabić i knežević o goši: Uradili smo za tu firmu više nego što smo po zakonu mogli

Blic 20.08.2017
Vlada Srbije je za fabriku šinskih vozila "Goša" učinila više nego što je zakonski mogla, kaže premijerka Ana Brnabić, dodavši da ne zna šta još može da uradi za tu privatnu kompaniju. Ona je pojasnila da je "Goša" privatna fabrika, da je… »

Ružić: Zamrznuti konfilkt nije rešenje za Kosovo, nema priznanja nezavisnosti

Blic 20.08.2017
Unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ide u pravcu razvezivanja kosovskog Gordijevog čvora, ali bez priznavanja nezavisnosti Kosova, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. Kako je… »

Antić: Srbija imala struje i za potrošnju, ali i izvoz u okolne zemlje

Blic 20.08.2017
Zahvaljujući značajnoj proizvodnji uglja, Srbija je ovog leta imala dovoljno struje da pokrije ukupnu potrošnju, ali da je imala i određene viškove za izvoz, kaže ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. Sušno leto povećalo je probleme u… »