Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj putnička vozila čekaju sedam sati

Blic 20.08.2017
Putnička vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije u Hrvatsku čekaju sedam sati, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije". Ranije danas Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da na graničnim prelazima Šid, Bačka… »

Pogledajte kakvu pustoš je oluja u Hrvatskoj ostavila iza sebe (foto)

Blic 20.08.2017
Jak vetar pogodio je Istru gde je dostizao udare i do 130 kilometara na sat, koji je u pojedinim mestima rušio drveće. Nevreme je tokom protekle noći stiglo u Istru, a posebno opasno je bilo na zapadu poluostrva gde je duvala jaka tramontana. Najjači… »

Ovaj fakultet u Beogradu je bolji od harvarda, a većina studenata nije ni pomislila da ga upiše

Blic 20.08.2017
Posle objavljivanja najnovije Šangajske liste, od svih obrazovnih institucija u Srbiji najviše bi trebalo da se diči Poljoprivredni fakultet u Zemunu. U oblasti prehrambene tehnologije ovaj fakultet zauzima 35. mesto i bolji je od čak devet od deset… »

Žanetić: Opozicija raspravlja o Vučiću, a ne dijalogu

Blic 20.08.2017
U opoziciji se vodi rasprava o Aleksandru Vučiću, a ne o dijalogu o Kosovu, rešavamo pitanja iz 19. i 20. veka, a nemamo politiku o položaju Srbije u 21. veku, kaže marketinški stručnjak Voja Žanetić. Žanetić smatra i da je dijalog za sada samo… »

Srbija se vraća u 19.: Vek Čeka li nas masovno umiranje od malih boginja?

Blic 20.08.2017
Zbog niskog obuhvata vakcinacije protiv malih boginja u velikoj smo opasnosti da se vratimo u 19. vek, kada je veliki broj obolelih i umrlih bio normalna pojava. Vakcinacije tada, naravno, nije bilo, a zarazne bolesti su odnosile hiljade i hiljade… »

Malinari protestovali u Ivanjici: Prevarli su nas izvoznici i vlasnici hladnjača

Blic 19.08.2017
Oko hiljadu proizvođаčа mаline i kupine protestovalo je večeras u Ivаnjici jer izvoznici i hladnjačari nisu podigli cenu maline, kao što je to dogovoreno na sastanku u Vladi Srbije. Malinari iz Ivanjice, Užicа, Ariljа, Lučаnа, Dragačeva… »

U Srbiji 34 volonterska kampa, stiže 550 mladih iz inostranstva

Blic 20.08.2017
U Srbiji će ove godine biti organizovana ukupno 34 volonterska kampa na kojima učestvuje, pored 200 mladih iz zemlje, i 550 mladih iz inostranstva, i to pretežno iz Španije, Italije, Francuske, Rusije, Finske, ali i iz Meksika, Koreje i Japana. Kada… »

Manastiri na Kosovu i Metohiji bez adekvatne zaštite

Blic 20.08.2017
Manastiri Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu i Metohiji, koji pripadaju Raško-prizrenskoj eparhiji, nemaju adekvatnu zaštitu. U njima boravi oko stotinu monaha i monahinja, a gotovo svima je uzurpirana imovina. Najdrastičniji primer kršenja… »

Pesnice i šamari zbog sunca: Kako su se intelektualci iz Srbije i Crne Gore potukli na plaži u Baru

Blic 20.08.2017
Šaleta Đurović (58) iz Podgorice, predsednik Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost, i državljanin Srbije Aleksandar Krstić (38), inženjer avio-saobraćaja iz Beograda novčano su kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira… »

Danas završni ispit za nepopunjena mesta u srednjim školama

Blic 20.08.2017
Završni ispit za nepopunjena mesta u srednjim školama počeće danas polaganjem testa iz maternjeg, odnosno srpskog jezika. Polaganje počinje u devet časova, i traje dva sata. U utorak, 22. avgusta, u istom terminu polagaće se matematika, a u isto… »