Izvor: Danas arhiva vesti 20.08.2017

"Orlovi" savladali Ruse

Danas 19.08.2017
Košarkaši Srbije savladali su Rusiju sa 85:75, u drugoj utakmici na turniru u Hamburgu, pa će se "orlovi" u nedelju boriti za trofej protiv domaćina Nemačke. Najefikasniji u timu Srbije bio je Milan Mačvan sa 17 poena, Vladimir Lučić je dodao 15… »

Poginuo organizator napada

Danas 20.08.2017
Policija u Barseloni identifikovala je dva tela pronađena u kući u Alkantaru uništenoj u eksploziji, u kojoj je planiran teroristički napad u Barseloni, i jedan od poginulih je imam Aldelbaki es Satija, koji je bio duhovni vođa terorističke grupe… »

Kolone vozila na graničnim prelazima, čeka se više sati

Danas 20.08.2017
Konstantno jak priliv vozila i dalje dovodi do dugih i višesatnih zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom, saopštio je AMMS. Granična policija, uz asistenciju saobraćajne policije, nastoji da rastereti pojedine granične prelaze… »

MUP: Uhapšeni osumnjičeni za pucnjavu

Danas 20.08.2017
Efikasnim operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Novom Sadu, rasvetljen je događaj u kojem su, u subotu uveče, na Novom naselju vatrenim oružjem povređena dvojica Novosađana, saopšteno je jutros. Novosađanin D. V… »

Ministarstvo iznenađeno protestom radnika Goše

Danas 20.08.2017
Povodom najave zaposlenih u Fabrici šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, da će u utorak, 22. avgusta protestovati ispred Vlade Srbije, ministarstvo privrede saopštilo je danas da je "veoma iznenađeno", da "protesti radnika nisu rešenje"… »

Požar kod Kraljeva

Danas 19.08.2017
Na nepristupačnom terenu, na putu Kraljevo-Raška, izbio je požar. Gore trava i nisko rastinje, javlja RTS. Požar je izbio između Dobrih Strana i Polumira, u večernjim satima. Prilaz vatrogasaca mestu na kojem je izbio požar bio je otežan zbog… »

Ružić: Zamrznuti konflikt nije rešenje

Danas 20.08.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da je "unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Republike, državnička je, mudra i hrabra odluka i bitno je da iznedri… »

Brnabić: Važno što je dijalog počeo

Danas 20.08.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je važno što su debata i dijalog o Kosovu počeli i istakla da je "jako hrabro i odgovorno" od predsednika Srbije Aleksandra Vučića što je "počeo našu internu debatu oko tako važnog… »

Ministarstvo oformilo sektor za rodnu ravnopravnost

Danas 20.08.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiralo je Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, kako bi se unapredio položaj žena, marginalizovanih grupa i pružila podrška za ublažavanje… »

Nova šansa za male maturante

Danas 20.08.2017
Za nepopunjena mesta u srednjim školama prijavljivaće se mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit. Novu šansu imaće sutra, u utorak i sredu. Svi učenici moraju da polažu malu maturu koja predstavlja zvaničan završetak… »