Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 20.08.2017

Ministarstvo iznenađeno protestom radnika Goše

Danas 20.08.2017
Povodom najave zaposlenih u Fabrici šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, da će u utorak, 22. avgusta protestovati ispred Vlade Srbije, ministarstvo privrede saopštilo je danas da je "veoma iznenađeno", da "protesti radnika nisu rešenje"… »

Brnabić: Važno što je dijalog počeo

Danas 20.08.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je važno što su debata i dijalog o Kosovu počeli i istakla da je "jako hrabro i odgovorno" od predsednika Srbije Aleksandra Vučića što je "počeo našu internu debatu oko tako važnog… »

Imaju vodu i za izvoz

Danas 20.08.2017
* Rezervoar iznad sela Kumana jedini u Srbije napajaće se strujom iz solarnih panela. Dok Srbija muči muku i traži rešenje kako da obezbediti građanima ispravnu vodu za piće, te probleme opština Veliko Gradište nema, pošto su proširenjem… »

Nedimović: Cenu maline određuje tržište

Danas 20.08.2017
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, povodom današnjeg protesta malinara u Ivanjici, saopštio je da cenu maline određuje tržište, a da su sa udruženjima proizvođača dogovorene mere kojima će se poboljšati… »

Ponovo razmotriti planove

Danas 19.08.2017
* Gotovo nijedna planirana TE na Zapadnom Balkanu, među kojima i drugi blok TE Pljevlja, ne ispunjava nove, strože standarde zagađenosti, koje je EU usvojila 28. aprila. Države koje planiraju nove elektrane na ugalj, među kojim je i Crna Gora, moraju… »