Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 20.08.2017

Poginuo organizator napada

Danas 20.08.2017
Policija u Barseloni identifikovala je dva tela pronađena u kući u Alkantaru uništenoj u eksploziji, u kojoj je planiran teroristički napad u Barseloni, i jedan od poginulih je imam Aldelbaki es Satija, koji je bio duhovni vođa terorističke grupe… »

U Bostonu 33 uhapšenih zbog nereda na antirasističkom skupu

Danas 20.08.2017
Prema proceni bostonske policije, oko 40.000 osoba okupilo se na jučerašnjem protestu protiv rasizma i ekstremne desnice, a ukupno 33 osobe uhapšene su zbog manjih sukoba sa snagama reda. Kako prenosi Hina, demonstranti su se okupili u centru grada… »

Više od 50.000 građana Srpske tražilo državljanstvo Srbije

Danas 20.08.2017
Više od 50.000 građana Republike Srpske tražilo je državljanstvo Srbije, izjavio je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić. Kako navodi Srna, Nikolić je rekao da je velika zainteresovanost i za dobijanje srpskog pasoša. Prema rečima… »

Granatiran Damask, četiri osobe poginule

Danas 20.08.2017
Najmanje četiri osobe su poginule, a četiri ranjene kada su teroristi granatirali sajam u Damasku, izjavio je izvor za Sputnjik. Obnovljeni Međunarodni sajam u Damasku održava se od 17. do 26. avgusta u glavnom gradu Sirije. Izložbi prisustvuju… »

Barselona ne želi barijere na ulicama

Danas 20.08.2017
* Gradonačelnica Barselone Ada Colau kaže da bi postavljanje stubića i ograda ograničilo slobodu građana * Rekordna turistička sezona u gradu. Gradonačelnica Barselone Ada Colau rekla je da neće postavljati zaštitne barijere na gradske ulice… »

Sputnjik: Severna Koreja štampa dolare ?

Danas 20.08.2017
Odakle Severnoj Koreji novac za razvijanje nuklearnog programa - pitanje je na koje niko ne može da dâ pouzdan odgovor, ali postoji legenda o tome kako je ova hermetički zatvorena država svojevremeno započela "proizvodnju američkih dolara". I to ne… »

U Indiji voz iskočio iz šina, najmanje 23 osobe poginulo

Danas 20.08.2017
Najmanje 23 osobe su poginule, a oko 400 je povređeno u železničkoj nesreći u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš, saopštile su vlasti indijskog grada Muzafarnagara, gde se nesreća dogodila. Do nesreće je, kako prenose agencije došlo kada je… »

Na Mon Blanu pronađen mrtav ukrajinski planinar

Danas 19.08.2017
Ukrajinski planinar pronađen je mrtav na Mon Blanu dan nakon što je krenuo u osvajanje najvišeg vrha u Evropi, saopštile su spasilačke ekipe, a prenosi Srna. Pozivajući se na saopštenje spasilačkih ekipa, Srna dodaje da je planinara tokom noći… »

Požari u RS, uhapšene tri osobe

Danas 20.08.2017
U selu Turica na Trebinjskim brdima aktivan je požar, koji trebinjski vatrogasci pokušavaju danas da stave pod kontrolu, javlja RTRS. Vatrogasci pokušavaju da ugase i deo požara koji se približava selu Strujići, ali imovina nije ugrožena. Na… »

Evakuisana stanica u Nimu

Danas 19.08.2017
Železnička stanica u francuskom gradu Nimu je evakuisana nakon dojave o pucnjavi, a policija je uhapsila jednu osobu. Prvi izveštaji govorilu su kako je osoba bila naoružana, te kako su se mogli čuti i pucnji, ali to je demantovano. Independent… »