Izvor: Dnevnik arhiva vesti 20.08.2017

Muškarci koji jedu povrće su privlačniji ženama

Dnevnik 20.08.2017
Poznato je da postoji veza između mirisa i privlačnosti. No, izgleda da to ima veze sa ishranom. Istraživači Mekvajer Univerziteta u Australiji otkrili su da žene više privlače muškarci čiji je telesni miris "uzrokovan" ishranom, u ovom slučaju… »

Makedonija: Autobus sleteo s puta, 27 povređenih

Dnevnik 20.08.2017
SKOPLjE: Najmanje 27osoba, od kojih dve teže, povređeno je večeras kada je makedonski putnički autobus sleteo s puta na autoputu Veles-Skoplje u Makedoniji. Ministarstvo unutrašnjih poslova preciziralo je da se radi o makedonskog autobusu i da su svi… »

Dizelaši neće brzo otići u istoriju

Dnevnik 20.08.2017
NOVI SAD: Da li će s puteva u najrazvijenijim zemljama Evropske unije za manje od desetgodina nestati automobili na benzin i dizel ili je to još uvek samo zamisao, videće se. Ipak, u pojedinim evropskim zemljama se zbog smanjenja emisije štetnih… »

Matičar je ubeležio: Na ludi kamen stao 21 par

Dnevnik 20.08.2017
NOVI SAD: Matičar je i prošle nedelje imao mnogo posla, pored upisa silnih blizanaca, devojčica i đaka i knjigu rođenih, trebalo je i venčati 21 par. BLIZANCI: Lazar i Luka - Aleksandre Milenković Aperlić i Dalibora Aperlića, Vuk i Marko - Branke… »

Kolinda u Bilbovoj rupi, Josipović je isprozivao

Dnevnik 20.08.2017
Kolinda Grabar Kitarović iskoristila je posetu Novom Zelandu kako bi posetila rupu Bilba Baginsa i njegovog nećaka Froda. Naravno, reč je o glavnim likovima trilogije Gospodar prstenova i romana Hobit Dž. R. R. Tolkina, po kojima su snimnjeni filmovi… »

Kad ste već na moru, plivajte i trošite kalorije

Dnevnik 20.08.2017
Plivanje je mnogima omiljena ljetna aktivnost, što ne čudi s obzirom na to da je jedan od retkih načina na koji se možemo rashladiti kako treba. Nesnosne vrućine mnogo su izdržljivije u moru, a ukoliko se ovoga leta želite 'utegnuti', iskoristite… »

Kosta M. Papić u Klivlendu od zaborava sačuvao Milevu Marić

Dnevnik 20.08.2017
NOVI SAD/KLIVLEND: Novi Sad ima mnogo čime da se pohvali, ne samo najnovijim titulama – Evropske prestonice kulture 2021. i Omladinske prestonice 2019. već i bogatom istorijom, građevinama, dešavanjima, ali i znamenitim i važnim ljudima. Kad nekom… »

U Bečeju dva dana slavili Sent Ištvana

Dnevnik 20.08.2017
BEČEJ: Tokom dva dana u bečejskom delu Donji grad, okupilo se mnoštvo žitelja naše najveće potiske varoši, ali i gostiju sa strane, bez obzira na veroispovest, privučenih programom povodom proslave Sent Ištvana, koji godinama organizuje MKD… »

Crnogorski funkcioner išamarao Srbina na plaži

Dnevnik 20.08.2017
Predsednik crnogorske Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost Šaleta Đurović išamarao je državljanina Srbije na plaži u Baru. Podgoričke „Vijesti“ pišu da se Đurović sukobio sa Aleksandrom Krstićem, a obojica su dobila… »

Praznovanje u Kanjiži: Novi hleb osveštan u dve crkve

Dnevnik 20.08.2017
KANjIŽA: Dan Sent Ištvana - Svetog Stefana i Praznik novog hleba, proslavljeni su tradicionalnom manifestacijom koju je organizovala lokalna smaouprava opštine Kanjiža. Osvećenje hleba od žita iz ovogodišnje berbe upriličeno je najpre u… »