Izvor: Dnevnik arhiva vesti 20.08.2017

Kolekcija od tridesetak sorti grožđa stvorena za sedam decenija

Dnevnik 20.08.2017
U godini kada se navršilo sedam decenija od osnivanja Instituta za vinogradarstvo i voćarstvo u Sremskim Karlovcima, koji je kasnije prerastao u Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u… »

Propast dvorca u Vlajkovcu - ukrase arhitekture uništila nebriga

Dnevnik 20.08.2017
Dvorac u južnobanatskom mestu Vlajkovac, koji je 1859. godine na svom imanju sagradio grof Đerđ Močanji doživeo je sudbinu mnogih starih zdanja u Vojvodini. Propast nekada prelepe građevine i imanja, koje je 1888. godine grofica Georgina Močanji… »

Palanački pecaroši iz Tikvare isplovljavaju, a sa ulovom se vraćaju

Dnevnik 20.08.2017
Za „Tikvaru“ dobri poznavaoci prirode tvrde da je najatraktivnije jezero jugozapadne Bačke, a Palančani za svoje zalivno jezero, povezano sa Dunavom, tvrde da je najlepša voda u celom toku Dunava kroz Srbiju. Oni koji ovde dođu u goste ili na… »

Krznašice - lažni sjaj i prašnjave ulice

Dnevnik 20.08.2017
Šetam pre neki dan sa prijateljicama u sklopu naših redovnih „da vidimo šta sve nećemo kupiti“ tura, kad oko nas na ulici na sve strane trendseterke u „krznašica“ papučama. Da pojasnim, reč je o najklasičnijim „gumenjarkama“, odnosno… »

Briga o mušterijama koje vole životinje

Dnevnik 20.08.2017
Većina vlasnika pasa suočava se s istim problemom kada pokuša da o istom trošku izvede svog ljubimca u šetnju i obavi nabavku: gde ga ostaviti da nikome ne smeta dok smo mi u radnji, i da pri tom bude bezbedan. U „Maksi šop end go” na Limanu 4… »

Jaračani protutnjali Novim Sadom

Dnevnik 20.08.2017
Crvena zvezda - Mladost (BJ) 1:4 (0:3). NOVI SAD: Igralište Crvene zvezde, gledalaca 250, sudija: Džombić (Stara Pazova). Strelci: Ćirić u 87. za Crvenu zvezdu, a Džepina u 11. (iz penala), Marić u 28. Todorović u 42. i Patković u 48. minutu za… »

Policajci na biciklima patroliraju Novim Sadom

Dnevnik 20.08.2017
U okviru rada policije u zajednici, 2013. godine u Novom Sadu organizova je prva biciklistička patrola. Oficir u odeljenju policije PU Novi Sad Dejan Drobnjak podsetio je na to da su se tadašnji odbornici gradske skupštine odrekli svojih dnevnica i… »

Petrinović: Da li stvarnost, zbilja, nadmašuje naše sposobnosti?

Dnevnik 20.08.2017
Zablude, ideali, pravda, pobede i porazi, realnost i iluzija, istine i laži, bez jasnih pretpostavki, bez opipljivih dokaza, bez sigurnosti, bez konačnog uverenja u nametnutu prirodnost uzroka i posledica, zapisana je notica na koricama novog romana… »

Kotrljanje ravnicom: Žutom listu podnošljivija skupa arenda i suša

Dnevnik 20.08.2017
Među stotinak poljoprivrednih gazdinstava koja se uspešno bave uzgojem duvana sorte “virdžinija” na oko 1.200 hektara je i gazdinstvo Nenada Ćulibrka (40). Prizvodnjom duvana u Kukujevcima bave se Slavonci koji su se doselili u Srem, jer su u tome… »