Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.08.2017

Legendarni komičar Džeri Luis preminuo u 92 godini žvota

Glas Amerike 20.08.2017
Legendarni američki komičar Džeri Luis preminuo je u 92. godini života. On je na filmu često bio partner pokojnog Dina Martina. Tokom vrhunca njihove popularnosti Martin i Luis su bili glavni u noćnim klubovima, na radiju i potom po popularnosti i… »

SAD: Sekretar za odbranu zadovoljan stategijom prema Avganistanu

Glas Amerike 20.08.2017
Američki sekretar za odbranu Džejms Matis je rekao da je zadovoljan procesom kojim Trampova administracija formuliše novu strategiju prema Avganistanu, ali je odbio da pruži detalje. U govoru održanom u Amanu, Matis je rekao da neće govoriti o toj… »

Početak operacije za oslobodjenje Tal Afara

Glas Amerike 20.08.2017
Irak je jutros započeo vojnu operaciju za oslobodjenje Tal Afara, grada zapadno od Mosula, od ekstremista Islamske države. U TV saopštenju ofanzive Premijer Hajder Al Abadi je rekao okjupatorima "Predajte se ili chete umreti". Irak i američki vojni… »

Traganje za napadačem u Španiji se nastavlja

Glas Amerike 20.08.2017
Traganje španskih vlasti za vozačem kombija koji je prošle nedelje uleteo medju pešake u Barceloni je danas fokusirano na severoistočne gradove Ripol i Manlu. Na današnjoj konferenciji za štampu španska policija je takodje izvetila da je pronašla… »

"Igrice za promene" podižu svest o društvenim pitanjima

Glas Amerike 20.08.2017
Video igrice, predstavljene na nedavnom festivalu “Igrice za promjenu” u Njujorku, bile su sasvim drugačije od popularnih “Mario brothers” i “Call of duty”. Umjesto toga, predstavljene se igrice koje se bave građanskim i socijalnim… »

27 uhapšenih na skupu u Bostonu

Glas Amerike 20.08.2017
Policija je juče uhapsila 27 osoba tokom jednodnevnih protesta u Bostonu u Masačusetsu gde se procenjuje da se okupilo 40.000 ljudi, nedelju dana posle marša belačkih rasista u Šarlotsvilu u Virdžiniji i gde su stradale tri osobe. Do hapšenja je… »

Norveški dokumentarac otkriva kako se regrutuju džihadisti

Glas Amerike 20.08.2017
Norveški dokumentarni film „Regrutacija za džihad“ razmatra praksu koju primenjuju džihadisti u Evropi da bi regrutovali mlade ljude da se bore za Islamsku državu. Tokom snimanja, Adel Kan Faruk, jedan od dvojice autora, imao je do sada neviđen… »