Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 20.08.2017

RHMZ upozorava na moguće nevreme

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u kom se navodi da se tokom dana na području Srbije ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode, jak povremeno olujni vetar, pojava grada i obilnije padavine Gotovo na celoj teritoriji Srbije… »

Štrajk u školama za prvi septembar

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
U školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika 1. septembra biće organizovan štrajk upozorenja. Časovi će biti skraćeni na 30 minuta, a prosvetari će organizovati protestne skupove u više gradova. Štrajk će organizovati i preostala tri… »

Štetu od grada prijavilo 280 domaćinstava

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Topola - Štetu od prošlonedeljnog grada i jakog vetra u opštini Topola, do sada je prijavilo 280 domaćinstava, a očekuje se da to narednih dana učini još 50. Najveću štetu pretrpela su sela Vinča, Belosavci, Lipovac, Mitrovčić, Šatornja, selo… »

Danas kiša i osetno hladnije

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
U Srbiji se danas očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Tokom jutra i prepodneva oblačnost će zahvatiti sever i zapad Srbije, a posledpodne i uveče proširiće… »

Najveći narodni vašar sačuvan u Prilikama

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Ivanjica - Više od 10.000 ljudi okupilo se ove godine na Preobraženskom vašaru u Prilikama kod Ivanjice, koji je možda jedini u Zapadnoj Srbiji preživeo sve migracije i trendove koji su zatvarali srpska sela. U selima su najpre nestajali vašari, a… »

Savet ivanjičke MZ Prilike u rasulu

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Ivanjica - Predsednik Saveta Mesne zajednice Prilike, Momčilo Poledica podneo je pre par meseci ostavku na tu funkciju i od tada je ovo, jedno od najvećih mesta u Ivanjici, koje broji skoro 5.000 žitelja, bez prvog čoveka. Posto je Poledica podneo… »

Formiran Sektor za rodnu ravnopravnost, uskoro nacionalni SOS telefon

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiralo je Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, kako bi se unapredio položaj žena, marginalizovanih grupa i pružila podrška za ublažavanje… »

Sutra završni ispit za nepopunjena mesta u srednjim školama

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Završni ispit za nepopunjena mesta u srednjim školama počeće sutra polaganjem testa iz maternjeg, odnosno srpskog jezika. Polaganje počinje u devet časova, i traje dva sata. U utorak, 22. avgusta, u istom terminu polagaće se matematika, a u isto… »

SNS: NS pokušava da u škole vrati samoupravljanje

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Čačak - Kada o kadrovskim rešenjima i kombinacijama, posebno na lokalu, svoj stav iznose političke organizacije koje nikada nisu bile u vlasti ili blizu vlasti, onda je to donekle i razumljivo, pošto je takvima dozvoljeno da žive u iluziji kako… »

Sabor Bučevaca u Bistrici

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
Nova Varoš - U Bistrici će naredne subote biti održan prvi sabor bratstva Bučevac. Petnaestak familija ovog, ne tako brojnog plemena, sada živi u Polimskoj dolini na raskršću puteva između Prijepolja, Nove Varoši i Priboja. Upravo ovo selo biće… »