Izvor: N1 Info arhiva vesti 20.08.2017

Srbija bez Teodosića na Evrobasketu!

N1 Info 20.08.2017
Kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić neće moći da nastupi na predstojećem Šampionatu Evrope, saopštio je KSS. Kako je navedeno, Teodosić neće igrati zbog hronične povrede lista, zbog koje je propustio deo priprema i sve dosadašnje… »

Preminuo komičar Džeri Luis

N1 Info 20.08.2017
Legendarni američki komičar Džeri Luis preminuo je u 91. godini u svom domu u Los Anđelesu. Tokom višedecenijske holivudske karijere snimio je 54 filma, od čega 16 u nezaboravnom partnerstvu sa Dinom Martinom. Hitovi kao što su "Potrčko"… »

Mihajlović: Teslin muzej - projekat od nacionalnog značaja

N1 Info 20.08.2017
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je danas da izgradnja, na beogradskom Dorćolu, novog Muzeja "Nikola Tesla" predstavlja projekata od nacionalnog značaja. Ona je rekla i da će uputiti Vladi Srbije inicijativu da izgradnja muzeja… »

Ružić: Razvezati kosovski Gordijev čvor, ali bez priznavanja

N1 Info 20.08.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je da unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Srbije treba da ide u pravcu razvezivanja kosovskog Gordijevog čvora, ali bez priznavanja nezavisnosti Kosova. Ružić je za list… »

Ministarstvo oformilo sektor za rodnu ravnopravnost

N1 Info 20.08.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je formiralo Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, kako bi se unapredio položaj žena, marginalizovanih grupa i pružila podrška za… »

Oluja rušila stabla u Istri, vetar se kretao brzinom 130km/h

N1 Info 20.08.2017
Nevreme praćeno kišom, grmljavinom i jakim vetrom pogodilo je zapadnu obalu Istre u noći između subote i nedelje, a najkritičnije je bilo na području od Novigrada preko Savudrije, i kod Poreča gde su udari olujnog vetra dostizali oko 130 km/h… »

Šarčević: Smene u školskim upravama, analiziramo situaciju

N1 Info 20.08.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da reforma gimnazijskog obrazovanja treba da omogući da u Srbiji bude 40 odsto gimnazijalaca, a da oni sada čine tek 22 odsto srednjoškolaca. Šarčević je za Večernje… »

Aplikacija za roditelje - deca više neće ignorisati pozive

N1 Info 20.08.2017
Na internetu je dostupna nova aplikacija, koja predstavlja pravu radost za roditelje. ReplyASAP preuzima „kontrolu“ nad ekranom mobilnog telefona i pokreće alarm koji se ne zaustavlja sve dok dete ne odgovori na poziv ili poruku. Autor aplikacije Nik… »

Vulin: Do kraja 2017. veće plate vojsci, sektoru bezbednosti

N1 Info 20.08.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će do kraja godine biti povećane plate pripadnicima vojske, ali i u sektoru bezbednosti. "Do kraja godine očekujemo značajno povećanje plate ne samo kada su u pitanju pripadnici vojske, već i… »

Dveri: Ko ide kod Mekalistera, ima gazdu na Zapadu

N1 Info 20.08.2017
Srpski pokret Dveri Boška Obradovića neće ići na sastanak opozicije kod Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta, jer nisu ni pozvani. Iz Dveri, međutim, poručuju da se unutrašnja politička pitanja ne raspravljaju sa strancima i da… »