Izvor: Politika arhiva vesti 20.08.2017

Školujemo diplomate bez poznavanja protokola

Politika 20.08.2017
Ni na jednom ovdašnjem državnom univerzitetu ne postoji poseban predmet posvećen savladavanju obaveznih diplomatskih pravila. Da li je moguće da neko ko se školuje za diplomatu ne poznaje diplomatski protokol? Zvuči čudno, ali odgovor je – da. Ni… »

Džihadisti kreću na Evropu iz Maroka

Politika 20.08.2017
Osim što su među organizatorima terorističkih napada u Španiji i Finskoj, kao i onog u Parizu, Marokanci su među najbrojnijima u grupama stranih boraca u Islamskoj državi. Do poslednjih terorističkih napada u Španiji i Finskoj Maroko je delovao… »

Ućutkivanje govora mržnje plave ptičice

Politika 20.08.2017
Pre nemira i ubistva u Šarlotsvilu, „Tviter” i druge popularne onlajn platforme omogućavale ekstremnim desničarima „slobodu govora”, ali im proteklih dana masovno otkazuju usluge. Posle nasilnih protesta pobornika belačke nadmoći u… »

Bokserski genije i najpopularniji gladijator u „borbi za pare” teškoj više od 400 miliona evra

Politika 20.08.2017
Boks meč neporaženog šampiona „plemenite veštine” Flojda Mejvedera juniora i vodeće zvezde mešovitih borilačkih veština Konora Mekgregora, 26. avgusta u Las Vegasu, akterima će doneti najmanje 150.000.000 evra. U svetu borilačkih sportova… »

Ima li Srbija snage da menja ličnu kartu

Politika 20.08.2017
Za sada se nazire obim mogućih izmena ustava i jedini konkretni predlozi odnose se na jačanje nezavisnosti pravosuđa, i to zbog nastavka našeg puta u EU. Mitrovdanskom ustavu polako ističe rok upotrebe. Iz briselskog ugla rokovi za njegovu izmenu… »

SAD ne veruju Ukrajini

Politika 20.08.2017
Na relaciji Ukrajina–SAD nešto gadno ne štima. Sva nastojanja zvaničnog Kijeva da sebe promoviše u najboljeg i najvernijeg sledbenika politike Vašingtona na istoku evropskog kontinenta kao da su se saplela nakon neočekivanih informacija koje su u… »

Peronska karta u Beogradu 180, a u Nišu 300 dinara

Politika 20.08.2017
Usluga koju plaćaju svi, bez obzira na to da li putuju ili samo prate putnike, plaća se navodno zbog bezbednosti, jer su peroni mesta povećanog rizika. Peronska karta na Beogradskoj autobuskoj stanici košta 180 dinara i moraju da je plate svi, bez… »

Sve više devojaka na muškim fakultetima

Politika 20.08.2017
Osvajaju elektrotehniku, čine gotovo polovinu od 35 studenata na smeru geodezije i geoinformatike, ima ih sve više među mašincima. Dvadesetjednogodišnje Jelena Vasić i Magdalena Sekulić samo su neki od primera da indeks Građevinskog fakulteta nije… »

Hondroitin pomaže kod artritisa kolena

Politika 20.08.2017
Oboleli od osteoartritisa kolena koji su šest meseci primali terapiju visokokvalitetnog hondroitina znatno manje su osećali bolove u obolelom zglobu u odnosu na kontrolnu grupu lečenu u istom periodu lekovima namenjenim za smanjenje bola i lečenje… »

Okršaj „Guči–Lakost” za nasleđivanje Mugabea

Politika 20.08.2017
Ekskurzije prve dame Grejs Mugabe i zamenika predsednika Zimbabvea Emersona Mnangagva mrse planove ljutih političkih rivala. Tri devojke, dva mladića, luksuzna hotelska soba, noć prošlog vikenda. Laganu atmosferu u oblaku parfema i dima prekida tresak… »