Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Gužve na prelazima s Hrvatskom i Mađarskom

Politika 20.08.2017
Neslavni rekord je držao granični prelaz Batrovci gde se na srpskoj strani čekalo sedam sati na pasošku kontrolu a kolone vozila dostizale su šest kilometara. Prema izveštajima agencija Kilometarske kolone i višečasovna zadržavanja obeležili su… »

Upozorenje RHMZ: mogući olujni vetar i grad

Politika 20.08.2017
Narandžasto upozorenje je izdato za teritorije Šumadije, Pomoravlja i jugozapadne Srbije, gde se očekuju grmljavina i jaka kiša. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Srbije, objavljeno je na sajtu RHMZ. Kako se… »

Mala matura za đake koji je nisu polagali u junu

Politika 20.08.2017
Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od 21. do 23. avgusta. Test iz srpskog (maternjeg) jezika zakazan je za ponedeljak 21. avgusta, test iz matematike za 22. avgust, dok će kombinovani test… »

Ambasadore, zar ja da Vam branim predsednika

Politika 20.08.2017
Ekselencijo, Da ne bi bilo zabune prvo da Vas upozorim da Vam se obraća novinar koji je protiv američke administracije, u listu „Politika”, a kasnije u drugim medijima, objavio najviše tekstova još od devedesetih godina prošlog veka, od početaka… »

Važan je kvalitet, a ne broj radova

Politika 20.08.2017
Neko deli svoje rezultate na više radova i objavljuje više puta pomalo… Ima i onih koji se dogovaraju po principu: ti dopiši mene, a ja ću tebe. I to vodi većoj plati na račun poštenih naučnika, a sve zbog besmisla neophodnosti velikog broja… »

Od Mačkara do Egzita i Guče

Politika 20.08.2017
Tek što se završila Guča, počeo je „Bir fest”. Domaći i strani turisti u velikom broju hrle na širom sveta poznat „Egzit”, ali su česti gosti i manje poznatih manifestacija poput raznih fijakerijada, grožđenbala ili festivala fića. Prema… »

Školujemo diplomate bez poznavanja protokola

Politika 20.08.2017
Ni na jednom ovdašnjem državnom univerzitetu ne postoji poseban predmet posvećen savladavanju obaveznih diplomatskih pravila. Da li je moguće da neko ko se školuje za diplomatu ne poznaje diplomatski protokol? Zvuči čudno, ali odgovor je – da. Ni… »

Sve više devojaka na muškim fakultetima

Politika 20.08.2017
Osvajaju elektrotehniku, čine gotovo polovinu od 35 studenata na smeru geodezije i geoinformatike, ima ih sve više među mašincima. Dvadesetjednogodišnje Jelena Vasić i Magdalena Sekulić samo su neki od primera da indeks Građevinskog fakulteta nije… »