Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 20.08.2017

Auto koji je gazio pešake u Kambrilsu pre toga bio u Parizu?

Politika 20.08.2017
PARIZ - Automobil kojim su u petak pregaženi pešaci u španskom letovalištu Kambrils, pri čemu je ubijena jedna žena, kamera je prošle nedelje snimila dok je velikom brzinom prolazio kroz Pariz, navodi francuski list „Parizjen”. Napad u… »

Merkel: Turska da ne zloupotrebljava Interpol u slučaju pisca

Politika 20.08.2017
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas zadovoljstvo što je španski sud naložio da nemački pisac turskog porekla, koga goni Ankara, bude pušten na uslovnu slobodu i istovremeno upozorila Tursku da ne zloupotrebljava Interpol u… »

Asad odbija saradnju sa Zapadom

Politika 20.08.2017
DAMASK - Sirijski predsednik Bašar el Asad odbio je bilo kakvu bezbednosnu saradnju sa Zapadnim zemljama ili ponovno otvaranje njihovih ambasada, sve dok ne prekinu veze sa sirijskom opozicijom i pobunjeničkim grupama. Prema njegovim rečima, Sirija će… »

Stotine pripadnika Islamske države pred vratima Evrope

Politika 20.08.2017
LONDON - Stotine pripadnika takozvane Islamske države (ID) vratilo se u severnu Afriku i mogli bi da je, pred vratima Evrope, upotrebe kao bazu za nove napade širom evropskog kontinenta, upozorava britanski „Gardijan”. Londonski dnevnik to navodi u… »

U Švajcarskoj se srušio mali turistički avion, troje mrtvih

Politika 20.08.2017
BERN - U planinskoj oblasti na jugu Švajcarske danas se srušio mali turistički avion, pri čemu su poginule sve tri osobe koje su se u njemu nalazile, a uzrok nesreće je još nepoznat, saopštila je policija. Avion „pajper vorior II HN PTL”, koji… »

Erdogan: Turci u Nemačkoj da „ošamare” vladajuću koaliciju

Politika 20.08.2017
ANKARA - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je pozvao nemačke državljane turskog porekla da „udare šamar” obema strankama vladajuće koalicije u Nemačkoj na predstojećim izborima 24. septembra, nastavljajući praksu koju je Berlin osudio kao… »

Četvoro poginulih prilikom granatiranja sajma u Damasku

Politika 20.08.2017
Damask - Najmanje četiri osobe su poginule, a četiri su povređene prilikom granatiranja sajma u Damasku, javili su danas sirijski mediji. Obnovljeni Međunarodni sajam u Damasku održava se od 17. do 26. avgusta. Izložbi prisustvuju zvanične… »

Srušio se helikopter u Portugaliji, poginuo pilot

Politika 20.08.2017
LISABON - Helikopter koji je učestvovao u gašenju požara na severu Portugalije, srušio se, a pilot je poginuo, objavila je agencija za civilnu zaštitu. „Helikopter je gasio požar u Kabrilu kada se srušio, malo pre 13 sati po lokalnom vremenu”… »

Švedska odbila azil migrantkinji staroj 106 godina

Politika 20.08.2017
Stokholm - Švedska je odbila zahtev za azilom „najstarijoj migrantkinji na svetu” i naredila joj da se vrati u rodni Avganistan, javlja „Jutarnji list”. Bibihal Uzbeki (106) do Švedske je došla preko Irana, Turske, Grčke, a na svom teškom… »

Požar na Grenlandu traje već dve nedelje

Politika 20.08.2017
Nuk - Požar već dve nedelje bukti na Grenlandu, što je neuobičajeno za ;to arktičko ostrvo poznato po ledu, preneli su svetski mediji. Grenland uglavnom nije imao takve probleme, pa se čini da su požari na toj teritoriji istorijski i po površini… »