Izvor: Pravda arhiva vesti 20.08.2017

Oglasio se Ružić: Evo šta je rekao o priznavanju Kosova!

Pravda 20.08.2017
Unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ide u pravcu razvezivanja kosovskog Gordijevog čvora, ali bez priznavanja nezavisnosti Kosova, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. Kako je… »

Neverovatno, al istinito: Državljanstvo Srbije tražilo više od 50.000 građana BiH!

Pravda 20.08.2017
Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić izjavio je da su građani RS, odnosno BiH, veoma zainteresovani za državljanstvo Srbije, što potvrđuje podatak da je do sada predato oko 40.000 zahteva. Nikolić je rekao da se taj podatak odnosi na… »

Brnabić priznaje: Dijalog nam je potreban, jer Vlada ne zna koji su nacionalni ciljevi Srbije!

Pravda 20.08.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je spremno 10, 11 projekata koje će finansirati Vlada Srbije, a koji mogu da generišu privredni rast do kraja godine. To su projekti koji imaju sve dozvole, koji su bili planirani da počnu naredne godine, mogu da… »

Islamska država pred vratima EU: Džihadisti u bazama na pragu Evrope spremaju nove napade!

Pravda 20.08.2017
Stotine pripadnika Islamske države (ID) vratilo se u severnu Afriku i mogli bi da je, pred vratima Evrope, upotrebe kao bazu za nove napade širom evropskog kontinenta. Na to upozorava britanski "Gardijan" u tekstu pod naslovom "Marokanski teroristi ID -… »

Brisel u panici: Bez američke podrške Evropa praktično nema odbranu!

Pravda 20.08.2017
Evropska unija ne može da nastavi da se oslanja na SAD za svoju odbranu, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, u intervjuu za austrijski „Tiroler Tagescajtung”. Govoreći o stanju u EU, on je rekao da su stavovi Evropljana o Uniji… »

Vulin: Zašto Mekalister zove Jeremića, a ne Šešelja?

Pravda 20.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu nisu jasni kriterijumi po kojima su lideri opozicije pozivani na sastanak sa izvestiocem EP Dejvidom Mekalisterom. On je to izjavio s obzirom da je pozvan Vuk Jeremić, koji nije u parlamentu, a nije pozvan… »

Erdogan na ivici razuma: Turci u Nemačkoj da ošamare vladajuću koaliciju!

Pravda 20.08.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan je pozvao nemačke državljane turskog porekla da "udare šamar" obema strankama vladajuće koalicije u Nemačkoj na izborima. Erdogan nastavlja praksu koju je Berlin osudio kao mešanje u unutrašnje poslove… »

"Bratski dijalog": Evo na čemu rade sekretar Vatikana i moskovski patrijarh

Pravda 20.08.2017
Katolička crkva i Ruska pravoslavna crkva nastavljaju "bratski dijalog" tamo gde se jedinstvo oseća, izjavio je danas državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin u intervju za TAS uoči posete Rusiji. Parolin će se u Rusiji sastati sa patrijarhom Moskve… »

Klanjali kod mosta: Vehabije provokacijama žele da izazovu nemire na severu Kosova!

Pravda 20.08.2017
Koristeći veru kao masku, deo pripadnika Islamske zajednice, među kojima ima i vehabija, dobro osmišljenim scenarijem pokušava da isprovocira nemire na severu KiM. Policija zasad uspeva da kontroliše situaciju i spreči nerede. Na prvom okupljanju… »

(Uznemirujući video) s Rusima nema šale: Ovako je likvidiran džihadista koji je izbo nožem građane u Surgutu!

Pravda 20.08.2017
Nepoznati muškarac ranio je nožem sedmoro ljudi jureći ulicama ruskog grada Surgut, pre nego što ga je policija ubila. Kanal Telegram objavio je snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi kako policajac sustiže i ubija napadača, prenosi RT. Na… »