Izvor: RTV arhiva vesti 20.08.2017

Poginuo organizator napada u Barseloni

RTV 20.08.2017
BARSELONA - Policija u Barseloni identifikovala je dva tela pronađena u kući u Alkantaru uništenoj u eksploziji, u kojoj je planiran teroristički napad u Barseloni, i jedan od poginulih je imam Aldelbaki es Satija, koji je bio duhovni vođa… »

Teodosić zbog povrede ne ide na EP!

RTV 20.08.2017
HAMBURG - Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić zbog povrede lista neće igrati na Evropskom prvenstvu. Hronična povreda, koju vuče još iz prošle sezone i zbog koje je propustio deo priprema, ne može da se u potpunosti zaleči… »

Višesatna zadržavanja na graničnim prelazima

RTV 20.08.2017
BATROVCI - Konstantno jak priliv vozila i dalje dovodi do dugih i višesatnih zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Granična policija, uz asistenciju saobraćajne policije, nastoji… »

Uhapšeni osumnjičeni za pucnjavu u Novom Sadu

RTV 20.08.2017
NOVI SAD - Efikasnim operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Novom Sadu, rasvetljen je događaj u kojem su, u subotu uveče, na Novom naselju vatrenim oružjem povređena dvojica Novosađana, saopšteno je jutros… »

Preminuo komičar Džeri Luis

RTV 20.08.2017
LAS VEGAS - Proslavljeni američki glumac i jedan od najpoznatijih svetskih komičara Džeri Luis preminuo je danas u 91. godini, preneo je BBC. Lokalni mediji su preneli da je Luis preminuo u svom domu u Los Anđelesu. Tokom višedecenijske holivudske… »

Nacionalni značaj budućeg Teslinog muzeja

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti Vladi da se izgradnja novog muzeja "Nikola Tesla" proglasi za projekat od nacionalnog značaja. Ona je istakla da će Vlada Srbije preuzeti ulogu investitora… »

U Vladi iznenađeni najavom protesta radnika

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Povodom najave zaposlenih u Fabrici šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, da će u utorak, 22. avgusta protestovati ispred Vlade Srbije, ministarstvo privrede saopštilo je danas da je "veoma iznenađeno", da "protesti radnika nisu… »

Širi se vatra na obroncima Stolova

RTV 20.08.2017
KRALJEVO - Požar koji je sinoć izbio 30 kilometara od Kraljeva između Dobrih strana i Polumira, prešao je brdo i sada ide ka prevojima Čiker i Šošanica, javlja danas RTS. Za sada gore trava i nisko rastinje, a u tom području nema naselja. Na… »

Stabilna energetska situacija

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je jutros da Srbija ove godine ima rekordnu proizvodnju uglja zahvaljujući čemu ima stabilnu situaciju sa snabdevanjem električnom energijom, ističući da će se stabilna energetska… »

Nemačka traži od Španije da ne izruči Turskoj pisca

RTV 20.08.2017
BERLIN - Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel pozvao je Španiju da ne izruči nemačkog pisca Turskoj, nakon što je uhapšen u toj zemlji po poternici Turske. AP navodi da je Gabrijel taj poziv uputio prilikom telefonskog razgovara sa… »