Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 20.08.2017

U Vladi iznenađeni najavom protesta radnika

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Povodom najave zaposlenih u Fabrici šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, da će u utorak, 22. avgusta protestovati ispred Vlade Srbije, ministarstvo privrede saopštilo je danas da je "veoma iznenađeno", da "protesti radnika nisu… »

Stabilna energetska situacija

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je jutros da Srbija ove godine ima rekordnu proizvodnju uglja zahvaljujući čemu ima stabilnu situaciju sa snabdevanjem električnom energijom, ističući da će se stabilna energetska… »

Brnabić: Spremni projekti koji će povećati privredni rast

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je spremno 10, 11 projekata koje će finansirati Vlada Srbije, a koji mogu da generišu privredni rast do kraja godine. To su projekti koji imaju sve dozvole, koji su bili planirani da počnu naredne… »

Mediji: I "Zara" bi da šije u Srbiji

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Trgovački lanac tekstila "Inditeks", s čuvenim brendovima "Zara", "Zara hom", "Masimo Duti", "Stradivarijus" i "Berška", čiji je vlasnik Amansio Ortega, zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše današnja "Politika". List navodi da u… »

Poljoprivrednici se plaše "rupa u zakonu"

RTV 20.08.2017
NOVI SAD - Na vanrednoj sednici republičkog parlamenta zakazanoj za četvrtak, na dnevnom redu biće predložene izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje će stranim državljanima ograničiti kupovinu zemlje. Izmene i dopune Zakona o… »