Izvor: SEEbiz arhiva vesti 20.08.2017

I danas pojačan promet na granicama, na ulaz iz Srbije u RH čeka se do šest sati

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci na autocesti A3 za ulazak iz Srbije u Hrvatsku čeka se i do šest sati, dok je zadržavanje iz suprotnog pravca na putničkom terminalu oko 30 minuta, priopćio je u nedjelju ujutro Auto-moto savez… »

Antić: Srbija imala struje i za potrošnju i za izvoz

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je zahvaljujući značajnoj proizvodnji uglja Srbija ovog leta imala dovoljno struje da pokrije ukupnu potrošnju, ali da je imala i odredjene viškove za izvoz. Antić je za… »

Brnabić: Dobro je što je dijalog o Kosovu počeo

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je dobro što je dijalog o Kosovu na koji pozvao predsednik Srbije počeo. "Mi kao Srbija, i svi njeni gradjani, treba da znamo koji su naši nacionalni ciljevi", rekla je Brnabić… »

Zara želi proizvodnju u Srbiji

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Više puta otpisana, srpska modna industrija se ponovo diže iz pepela. Naši tekstilci i obućari sve više oblače i obuvaju Evropu. Za srpske tekstilce zainteresovao se i Amansio Ortega, vlasnik trgovačkog lanca tekstila „Inditex", sa… »

U Bostonu 33 uhićenih zbog manjih sukoba s policijom u antirasističkim prosvjedima

SEEbiz 20.08.2017
BOSTON - Prema procjeni bostonske policije, oko 40,000 osoba okupilo se na subotnjem prosvjedu protiv rasizma i krajnje desnice, a njih ukupno 33 je uhićeno ponajprije zbog manjih sukoba sa snagama reda. Prosvjednici su se okupili u središtu grada kako… »

Od kongresnog turizma 30 miliona evra

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Srbija je u poslednjih 10 godina jedna od kongresnih destinacija s najvećim rastom u svetu, u kojoj prosečni posetilac kongresa potroši od 350 do 400 evra dnevno, što je i do tri puta više od potrošnje klasičnog turiste, izjavili su… »

Kolaps na Batrovcima, čeka se i do deset sati

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Na graničnom prelazu Batrovci kilometarska je kolona automobila, kamiona i motocikala koji, kako tvrde vozači, čekaju da pređu u Hrvatsku od pet do deset sati. Ekipa Tanjuga, koja je uspela do dođe na 500 metara od graničnog prelaza… »

NASA želi proizvesti kisik iz Marsove atmosfere

SEEbiz 20.08.2017
NEW YORK - Američka svemirska agencija NASA planira proizvoditi kisik iz atmosfere Marsa kada sljedeći robot 2020. stigne na "Crvenu planetu". List Independent piše da će znanstvenici poslati mikroskopski živi svijet, vjerojatno alge ili bakterije, u… »

Agrokomerc riješio pitanje uvezivanja staža za 128 radnika

SEEbiz 20.08.2017
VELIKA KLADUŠA - Agrokomerc d.d. Velika Kladuša uspješno je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika. Za tu svrhu Agrokomerc je obezbjedio vlastita sredstava a dio sredstava je obezbjeđen u saradnji sa Federalnim ministarstvom… »

Zadnja šansa za Saudi Aramco

SEEbiz 20.08.2017
LONDON - Relativno niske cijene sirove nafte na svjetskom tržištu razlog su zbog kojih bi vlasti Saudijske Arabije možda trebale pričekati povoljniji trenutak za javnu ponudu dionica državne naftne kompanije, no pitanje je hoće li taj trenutak ikad… »