Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 20.08.2017

Antić: Srbija imala struje i za potrošnju i za izvoz

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je zahvaljujući značajnoj proizvodnji uglja Srbija ovog leta imala dovoljno struje da pokrije ukupnu potrošnju, ali da je imala i odredjene viškove za izvoz. Antić je za… »

Brnabić: Dobro je što je dijalog o Kosovu počeo

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je dobro što je dijalog o Kosovu na koji pozvao predsednik Srbije počeo. "Mi kao Srbija, i svi njeni gradjani, treba da znamo koji su naši nacionalni ciljevi", rekla je Brnabić… »

Zara želi proizvodnju u Srbiji

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Više puta otpisana, srpska modna industrija se ponovo diže iz pepela. Naši tekstilci i obućari sve više oblače i obuvaju Evropu. Za srpske tekstilce zainteresovao se i Amansio Ortega, vlasnik trgovačkog lanca tekstila „Inditex", sa… »

Od kongresnog turizma 30 miliona evra

SEEbiz 20.08.2017
BEOGRAD - Srbija je u poslednjih 10 godina jedna od kongresnih destinacija s najvećim rastom u svetu, u kojoj prosečni posetilac kongresa potroši od 350 do 400 evra dnevno, što je i do tri puta više od potrošnje klasičnog turiste, izjavili su… »

Agrokomerc riješio pitanje uvezivanja staža za 128 radnika

SEEbiz 20.08.2017
VELIKA KLADUŠA - Agrokomerc d.d. Velika Kladuša uspješno je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika. Za tu svrhu Agrokomerc je obezbjedio vlastita sredstava a dio sredstava je obezbjeđen u saradnji sa Federalnim ministarstvom… »

Zadnja šansa za Saudi Aramco

SEEbiz 20.08.2017
LONDON - Relativno niske cijene sirove nafte na svjetskom tržištu razlog su zbog kojih bi vlasti Saudijske Arabije možda trebale pričekati povoljniji trenutak za javnu ponudu dionica državne naftne kompanije, no pitanje je hoće li taj trenutak ikad… »

Oprez na svjetskim tržištima zbog problema u Bijeloj kući

SEEbiz 20.08.2017
LONDON - Burzovni indeksi na globalnim burzama početkom protekloga tjedna nadoknadili su veći dio gubitaka zabilježenih u tjednu ranije, zahvaljujući smirivanju napetosti između Sjeverne Koreje i SAD-a, no kasnije su investitore uznemirila zbivanja u… »

Euro blago ojačao zbog mogućeg postupnog ukidanja ECB-ovih poticaja

SEEbiz 20.08.2017
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima tečaj eura ojačao je protekloga tjedna prema dolaru, poduprt špekulacijama da će Europska središnja banka (ECB) početi postupno ukidati velike monetarne poticaje, dok iz američkih Feda stižu signali o sve… »

Lidl i Kaufland kroz tri godine jači od Konzuma

SEEbiz 20.08.2017
ZAGREB - U posljednjih šest godina Lidl je u Hrvatskoj povećavao prodaju 10 do 20 posto godišnje, te je jedini u trgovačkoj branši od 2010. udvostručio prihod, pretekao do tada druge Plodine te u velikom naletu puše za vrat posrnulom Konzumu. Uoči… »