Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 20.08.2017

Brnabić: Vlada je učinila sve što je mogla za "Gošu"

Slobodna Evropa 20.08.2017
Povodom najave štrajkača "Goše" da će u utorak protestovati ispred Vlade Srbije, premijerka Ana Brnabić je rekla da je za ovu fabriku "Vlada učinila i više nego što je zakonski mogla da uradi". Podsetila da je fabrika "Goša" 2007. godine… »

Pušten iz pritvora nemački pisac uhapšen u Španiji

Slobodna Evropa 20.08.2017
Nemački pisac turskog porekla Dogan Akhanli koji je u subotu uveče uhapšen u Španiji po poternici Turske, oslobođen je iz zatvora, prenosi agencija DPA. Njegov advokat je rekao da je Ankaliju naloženo da ostane u Madridu dok vlasti se ne razmotre… »

Brnabić: Važno je što je počeo dijalog o Kosovu

Slobodna Evropa 20.08.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je dobro što je počeo dijalog o Kosovu na koji pozvao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. "Mi kao Srbija, i svi njeni građani, treba da znamo koji su naši nacionalni ciljevi", rekla je Brnabić u… »

Barselona: Misa za žrtve napada

Slobodna Evropa 20.08.2017
Službena misa za žrtve napada u Barseloni i obližnjem letovalištu Kambrilsu održana je u katedrali Sagrada Familia (Sveta porodica), remek delu Antonija Gaudija koje simboliše hrišćanstvo u Evropi. Misi u najpoznatijoj katedrali u Barseloni… »

Balkan i istospolne zajednice: Ima li razumijevanja?

Slobodna Evropa 20.08.2017
U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na… »

Matis: SAD donele odluku o novoj strategiji u Avganistanu

Slobodna Evropa 20.08.2017
Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je da je administracija Donalda Trampa donela odluku o novoj strategiji u Avganistanu, a da će detalje o tome izneti američki predsednik. Odluka je doneta posle nekoliko meseci nagađanja o rešavanju… »

Policija: Napadači u Barseloni planirali više napada

Slobodna Evropa 20.08.2017
Grupa od 12 terorista koja je odgovorna za napad u Barseloni, imala je 120 plinskih boca i planirala je da ih iskoristi u napadu kombijem na Rambli, saopštila je španska policija. Policija je navela i da zna ko je vozio kombi kojim je ubijeno 13 ljudi u… »

Granatiran međunarodni sajam u Damasku

Slobodna Evropa 20.08.2017
Najmanje četiri osobe su poginule, a četiri su povređene prilikom granatiranja sajma u Damasku, javili su sirijski mediji. Obnovljeni Međunarodni sajam u Damasku održava se od 17. do 26. avgusta. Izložbi prisustvuju zvanične delegacije i oko 1.300… »

Berlin: 39 osoba privedeno zbog marša ekstremne desnice

Slobodna Evropa 20.08.2017
Policija u Berlinu je saopštila da je 39 osoba privedeno zbog marša organizovanog povodom tridesete godišnjice smrti istaknutog naciste Rudolfa Hesa. Više od 500 ekstremista marširalo je u subotu ulicama Berlina, dok su se u berlinskoj oblasti… »

Nedim Mulalić – Braco: Srebrenica - ljubav i inspiracija

Slobodna Evropa 20.08.2017
Nedim Mulalić – Braco već 25 godina živi u Americi. Uvijek se vraća svom gradu, pomaže mlade koji se bave muzikom i sportom, a poklonima obraduje i svoje sugrađene, bez obzira na nacionalnost. Jednostavo – voli svoj grad. Muzičar je –… »