Izvor: Sputnik arhiva vesti 20.08.2017

Teodosić ne ide na Evropsko prvenstvo

Sputnik 20.08.2017
Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić zbog povrede lista neće igrati na Evropskom prvenstvu. Hronična povreda, koju vuče još iz prošle sezone i zbog koje je propustio deo priprema, ne može u potpunosti da se zaleči do početka… »

Preminuo „kralj komedije“ Džeri Luis

Sputnik 20.08.2017
Džeri Luis, legendarni komičar koji je publiku širom sveta oduševljavao najpre zajedno sa Dinom Martinom, a potom i u nizu sopstvenih filmskih hitova u kojima je tumačio glavne uloge tokom pedesetih godina prošlog veka, preminuo je u 91. godini u… »

Više od 50.000 građana Srpske želi državljanstvo Srbije

Sputnik 20.08.2017
Više od 50.000 građana Republike Srpske tražilo je državljanstvo Srbije, izjavio je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić. On je dodao i da je velika zainteresovanost i za dobijanje srpskog pasoša. Nikolić kaže da su građani… »

Besne požari u RS, uhapšene tri osobe

Sputnik 20.08.2017
U selu Turica na Trebinjskim brdima aktivan je požar, koji trebinjski vatrogasci pokušavaju danas da stave pod kontrolu, javlja RTRS. Vatrogasci pokušavaju da ugase i deo požara koji se približava selu Strujići, ali imovina nije ugrožena. Na… »

Amfilohije: Milo gori od Broza

Sputnik 20.08.2017
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da su upotreba srpskog jezika i ćirilice i izučavanje istorije Crne Gore i uloge Mitropolije u njenom stvaranju gori nego u doba komunizma. Prema njegovim rečima crnogorska prosveta je još polovinom… »

Potvrđeno: Vitamin C efikasan u borbi protiv leukemije

Sputnik 20.08.2017
Američki naučnici utvrdili su da je vitamin C veoma efikasan u borbi protiv leukemije. Studija je objavljena u časopisu „Sel“, piše „Nju sajentist“. Stručnjaci su otkrili da vitamin C vraća aktivnost TET2 gena u leukocite, što je, u… »

Najmoćnije vojske kroz istoriju: Od Rima do SSSR-a

Sputnik 20.08.2017
Bitke su osnovne prekretnice svetske istorije. Velike bitke, dobijene ili izgubljene, menjaju čitav tok budućih događaja, stvaraju nove standarde i vrednosti, nova raspoloženja, novu atmosferu u društvu i vojsci. Zbog toga je značaj vojne moći i… »

Hoće li Soroš srušiti svetski ekonomski poredak

Sputnik 20.08.2017
Džordž Soroš, koji je slavu u finansijskom svetu stekao kada se pre 25 godina kladio na pad britanske funte, pa ju je tako i oborio, sada se kladi na pad američke ekonomije, to jest na pad glavnih indeksa njujorške berze. U to je, kako pokazuju… »

Rusija koristi tajno oružje protiv američkih brodova?

Sputnik 20.08.2017
Magazin „Standard“ objavio je članak o „novom ruskom tajnom oružju“. Ekspert smatra da specijalne službe Rusije mogu da utiču na rad američkog „Globalnog pozicionog sistema“ (GPS). Američki brod koji se 22. juna nalazio kod Novorosijska… »

Ukrajinska modernizacija T-72 nezakonita i neefikasna

Sputnik 20.08.2017
Modernizacija tenka T-72A, o kojoj je saopštio predsednik Ukrajine Petro Porošenko, nezakonita i neefikasna je, izjavio je RT glavni urednik magazina „Nacionalna odbrana“ Igor Korotčenko. Ruski ekspert je podsetio da je Ukrajina nakon raspada… »