Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Najmoćnije vojske kroz istoriju: Od Rima do SSSR-a

Sputnik 20.08.2017
Bitke su osnovne prekretnice svetske istorije. Velike bitke, dobijene ili izgubljene, menjaju čitav tok budućih događaja, stvaraju nove standarde i vrednosti, nova raspoloženja, novu atmosferu u društvu i vojsci. Zbog toga je značaj vojne moći i… »

Hoće li Soroš srušiti svetski ekonomski poredak

Sputnik 20.08.2017
Džordž Soroš, koji je slavu u finansijskom svetu stekao kada se pre 25 godina kladio na pad britanske funte, pa ju je tako i oborio, sada se kladi na pad američke ekonomije, to jest na pad glavnih indeksa njujorške berze. U to je, kako pokazuju… »

Tajno pleme ljudoždera za koje niko nije znao (foto)

Sputnik 20.08.2017
Prvi dokumentovani kontakt sa tim narodom dogodio se martu 1974. godine. Antropolozi veruju kako plemena koja su imala kontakt sa spoljnim svetom više ne jedu ljudsko meso. Fotograf Erik Basega zabeležio je jedinstvene prizore plemena čiji žitelji do… »

Crnogorski funkcioner pretukao Srbina

Sputnik 20.08.2017
Predsednik crnogorske Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost Šaleta Đurović išamarao je državljanina Srbije na plaži u Baru. Podgoričke „ Vijesti“ pišu da se Đurović sukobio sa Aleksandrom Krstićem, a obojica su dobila… »

Ronaldo proklet zbog utakmice sa Rusijom

Sputnik 20.08.2017
Napadač fudbalskog kluba Real Madrid i portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo proklet je 2005. godine, jer nije prisustvovao sahrani svog oca Žozea Diniša Aveire, već je tog dana igrao na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2006. protiv… »

Kolaps na Batrovcima: Ni hrane ni vode, čekanja i po 10 sati

Sputnik 20.08.2017
Na graničnom prelazu Batrovci kilometarska je kolona automobila, kamiona i motocikala koji, kako tvrde vozači, čekaju da pređu u Hrvatsku od pet do deset sati. Ekipa Tanjuga, koja je uspela do dođe na 500 metara od graničnog prelaza, razgovarala je… »

U Tihom okeanu pronađena američka krstarica iz Drugog svetskog rata

Sputnik 20.08.2017
Istraživači su na dnu Tihog okeana pronašli delove američke krstarice „Indijanopolis“, koji je uništila japanska podmornica 1945. godine, objavio je Si-En-En. Tim pod vođstvom suosnivača „Majkrosofta“ Pola Alena uspeo je da pronađe tešku… »

Džulija posesivna? Da li je ovo pravi razlog njene posete Srbiji

Sputnik 20.08.2017
Danima su novinari i foto-reporteri „čučali“ ispred jednog hotela u centru Beograda ne bi li fotografisali neprikosnovenu Zgodnu Ženu, ali ona se vešto krila u svom apartmanu. Ipak, uspeli su da fotografišu njenog supruga. Kako prenose američki… »