Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Gužve u saobraćaju Na Horgošu i Batrovcima po 6 sati čekanja, kilometarske kolone; Pojačan saobraćaj na putevima

Večernje novosti 20.08.2017
Na glavnim graničnim prelazima nastavljena su i tokom dana višesatna zadržavanja, na Horgošu se čeka tri sata, a još tri sata je potrebno da se stigne do prelaza Reske na mađarskoj strani. Na glavnim graničnim prelazima nastavljena su i tokom dana… »

Upozorenje na nevreme: Stiže oluja, praćena gradom i obilnom kišom

Večernje novosti 20.08.2017
Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje za područje Srbije. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje za područje Srbije, objavljeno je na sajtu RHMZ. Kako se navodi, danas se na području Srbije… »

Od sutra drugi krug završnog ispita za male maturante

Večernje novosti 20.08.2017
Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od 21. do 23. avgusta. Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od 21. do 23. avgusta. Test iz… »

Šarčević: Gimnazijalci će sad sami birati predmete

Večernje novosti 20.08.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević: Biće pet izbornih paketa - biznis, globalne politike, ekologija... Smene načelnika školskih uprava zbog male mature. Poslednji korak reformisane gimnazije biće nacionalna matura. GIMNAZIJE će od 2018. godine biti… »

Susret sa istorijom Kako je NDH proterala 104.000 Srba

Večernje novosti 20.08.2017
"Oluja" i strašan progon naših sunarodnika iz Krajine nije prva takva akcija Zagreba. Nemačke okupacione vlasti su samo u avgustu 1941. registrovale ogroman broj izbeglica, a slično je bilo i 1942. ZAČEPRKAMO li malo po istorijskoj građi, lako ćemo… »

Svetinje na KiM bez zaštite i vernika

Večernje novosti 20.08.2017
"Novosti" sa sveštenstvom u srpskim manastirima na Kosmetu, koji su uglavnom prepušteni sebi samima. Najbrojniji monaštvom Visoki Dečani i Pećka patrijaršija sa po 20 monaha i monahinja. OD dvadeset manastira koliko ih ima u Eparhiji… »

Modni kreator u sedmoj deceniji

Večernje novosti 20.08.2017
Beograđanin Oliver Janković zadovoljan novim poslom: Svaka haljina dizajnirana je po narudžbini dame. Model inspirisan slovom "M" oduševio kupce. Sin mi je najveća podrška u ovom poslu. DA nikad nije kasno za kreativnost i nove ideje, svedoči… »

Beloglavi sup turistički bum

Večernje novosti 20.08.2017
U specijalnom rezervatu prirode "Uvac" od početka godine 7.000 posetilaca. U kanjonu godišnje i 30.000 ljudi. Pretnja deponije, divlja gradnja... Iz rezervata podsećaju na pravila ponašanja. SPECIJALNI rezervat prirode "Uvac", poslednjih nekoliko… »

Ishrana Na koži se vidi kako se hranite

Večernje novosti 20.08.2017
Bilo da su u pitanju opekotine od sunca, akne ili sitne bore, zdrave namirnice mogu pomoći da se koža izleči i spolja i iznutra. ZDRAVA ishrana može da bute i te kako važna za ten, ali takođe može i da pomogne u lečenju kožnih problema. Bilo da… »

Dovode svet na timočku prugu

Večernje novosti 20.08.2017
Entuzijasti iz Zaječara pokreću veliki projekat obnove tradicije ovog grada. Uspon pešačkog i biciklističkog turizma u svetu. VIZIONARI iz Zaječara guraju svoj grad, uprkos ovdašnjoj poslovičnoj učmalosti i malodušnosti, na zelenu granu ili još… »