Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 20.08.2017

Građani Republike Srpske žele državljanstvo i pasoš Srbije

Vesti online 20.08.2017
Više od 50.000 građana Republike Srpske tražilo je državljanstvo Srbije, izjavio je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i dodao da je velika zainteresovanost i za dobijanje srpskog pasoša. Precizirao je da se taj podatak odnosi na… »

Autobus sleteo sa auto-puta, 20 povređenih

Vesti online 20.08.2017
Autobus grčkih registarskih tablica je sleteo s puta na autoputu Skoplje - Veles, a prema prvim informacijama povređeno je oko 20 ljudi, javlja agencija MIA. Neki makedonski mediji javljaju, međutim, da je u pitanju autobus makedonskih tablica. "Oko 19… »

Snažna oluja ponovo pogodila Hrvatsku (VIDEO)

Vesti online 20.08.2017
Pojedine delove Hrvatske pogodilo je nevreme, javlja portal Index.hr. Prema prvim informacijama, najgore je bilo u Istri, gde je, kako piše IstraMet, oluja rušila stabla, a udari vetra su dosezali do 130 kilometara na sat. Vetar je lomio grane, rušio… »

Besne požari u Republici Srpskoj, uhapšene tri osobe

Vesti online 20.08.2017
U selu Turica na Trebinjskim brdima aktivan je požar, koji trebinjski vatrogasci pokušavaju danas da stave pod kontrolu, javlja RTRS. Vatrogasci pokušavaju da ugase i deo požara koji se približava selu Strujići, ali imovina nije ugrožena. Na… »

Amfilohije: Milo je gori od Broza

Vesti online 20.08.2017
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da su upotreba srpskog jezika i ćirilice i izučavanje istorije Crne Gore i uloge Mitropolije u njenom stvaranju gori nego u doba komunizma. Prema njegovim rečima crnogorska prosveta je još… »

Skoplje: Hitno povučeni zaposleni u Ambasadi Srbije

Vesti online 20.08.2017
RTS-u je potvrđeno da su svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni na hitne konsultacije u Beograd. Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije dobilo notu. Kako je javljeno na javnom servisu, u toku dana očekuje se i zvanično saopštenje u vezi… »

Spremna na izazove: Od fudbala do taksija

Vesti online 20.08.2017
Da žene mogu da budu rame uz rame sa muškarcima i da se mere s njima u svemu, samo ne tamo gde je potrebna izrazita fizička snaga koju one nemaju, potvrđuje primer Zorice Kolundžije (29) iz Prijedora koja je prvi ženski taksi vozač u ovom gradu… »

Bosna postaje "deponija" proteranih terorista

Vesti online 20.08.2017
Komentarišući za "EuroBlic" dolazak u Sarajevo braće blizanaca Amira i Emira Hodžića, koje je Nemačka proterala sa svoje teritorije zbog sumnje da su planirali terorističke napade u toj zemlji, profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu, Darko… »