Politika arhiva vesti 20.08.2017

Mihajlović: Izgradnja novog Muzeja Nikola Tesla je projekat od nacionalnog značaja

Beta 20.08.2017
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je danas da izgradnja, na beogradskom Dorćolu, novog Muzeja "Nikola Tesla" predstavlja projekata od nacionalnog značaja. Ona je rekla i da će uputiti Vladi Srbije inicijativu da izgradnja muzeja… »

Brnabić: Važno što je pokrenuta debata o KiM

RTS 20.08.2017
Predsednica Vlade Ana Brnabić smatra da je važno što je debata i dijalog oko pitanja Kosova pokrenut i da je to hrabar i odgovoran potez predsednika Vučića. Kaže da je spremno 10 ili 11 projekata koje će finansirati Vlada Srbije, a koji mogu da… »

Ružić: Zamrznuti konflikt nije rešenje

Danas 20.08.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da je "unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Republike, državnička je, mudra i hrabra odluka i bitno je da iznedri… »

Opštinski odbor Nove Srbije prešao u SNS

Dnevnik 20.08.2017
BRUS, 20. avgusta (Tanjug) - Kompletan Opštinski odbor Nove Srbije u Brusu prešao je u Srpsku naprednu stranku, potvrdio je danas Tanjugu koordinator Izvršnog odbora za Rasinski okrug SNS Nenad Dejanović. “Kopletna Nova Srbija na čelu sa… »

Formiran Sektor za rodnu ravnopravnost,uskoro nacionalni SOS

Večernje novosti 20.08.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiralo je Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiralo je Sektor za… »

"Mir je uz migove i tenkove, avioni stižu do kraja godine"

B92 20.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da "sve ide po planu" i da će migovi iz Rusije će u Srbiju stići do kraja godine. "Dugo očekivani migovi stižu do kraja godine. Kad kažem dugo ocekivani ne mislim na period od prethodnih šest meseci kada… »

Vulin: Zašto Mekalister zove Jeremića, a ne Šešelja?

B92 20.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu nisu jasni kriterijumi po kojima su lideri opozicije pozivani na sastanak sa izvestiocem EP Dejvidom Mekalisterom. On je to izjavio s obzirom da je pozvan Vuk Jeremić, koji nije u parlamentu, a nije pozvan… »

MUP: Protest radnika Goše ispred Vlade Srbije nije zabranjen

Beta 20.08.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da ni u jednom momentu nije zabranilo skup radnika Fabrike šinskih vozila  "Goša", iz Smederevske Palanke najavljen za utorak, 22. avgust ispred zgarde Vlade Srbije. MUP je u saopštenju… »

Mrkonjić na grobu Miloševića: Dok god sam živ...

B92 20.08.2017
Beograd -- Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić obišao je u Požarevcu grob nekadašnjeg šefa države i lidera stranke Slobodana Miloševića. Mrkonjić je buketom cveća obeležio dan Miloševićevog rođenja - 20… »

Vehabije žele da izazovu nemire na KiM

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Koristeći veru kao masku, deo pripadnika Islamske zajednice, među kojima ima i vehabija, dobro osmišljenim scenarijem pokušava da isprovocira nemire na severu KiM, koje policija zasad uspeva da kontroliše i spreči, piše "Blic"… »