Politika arhiva vesti 20.08.2017

Izgradnja Muzeja Nikola Tesla projekat od nacionalnog značaja

Radio 021 20.08.2017
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je da izgradnja novog Muzeja "Nikola Tesla", na beogradskom Dorćolu, predstavlja projekata od nacionalnog značaja. Ona je rekla i da će uputiti Vladi Srbije inicijativu da se izgradnja muzeja posvećenog… »

Obrazovanje i inovacije pokretači rasta i razvoja

Politika 20.08.2017
Vlada namerava da promoviše Srbiju kao centar naprednih inovacija u regionu, najavila je premijerka Ana Brnabić. Za naš brži privredni razvoj najvažnije je da tražimo rast u privrednim granama u kojima ga do sada nismo imali, izjavila je premijerka… »

Ružić: Zamrznuti konfilkt nije rešenje za Kosovo

Beta 20.08.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je da unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Srbije treba da ide u pravcu razvezivanja kosovskog Gordijevog čvora, ali bez priznavanja nezavisnosti Kosova. Ružić je za list… »

Predsednik opštine i oo Nove Srbije u Brusu prešli u SNS

Večernje novosti 20.08.2017
Kompletan Opštinski odbor Nove Srbije u Brusu prešao je u Srpsku naprednu stranku. Kompletan Opštinski odbor Nove Srbije u Brusu prešao je u Srpsku naprednu stranku, potvrdio je danas Tanjugu koordinator Izvršnog odbora za Rasinski okrug SNS Nenad… »

Formiran Sektor za antidiskriminacionu politiku pri Ministarstvu rada

Radio 021 20.08.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiralo je Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, kako bi se unapredio položaj žena, marginalizovanih grupa i pružila podrška za ublažavanje… »

Vulin: Migovi iz Rusije stižu do kraja godine

Dnevnik 20.08.2017
BEOGRAD: Sve ide po polanu, migovi iz Rusije će u Srbiju stići do kraja godine, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Dugo očekivani migovi stižu do kraja godine. Kad kažem dugo ocekivani ne mislim na period od prethodnih šest meseci… »

Vulin: Zašto Mekalister zove Jeremića, a ne Šešelja?

Pravda 20.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu nisu jasni kriterijumi po kojima su lideri opozicije pozivani na sastanak sa izvestiocem EP Dejvidom Mekalisterom. On je to izjavio s obzirom da je pozvan Vuk Jeremić, koji nije u parlamentu, a nije pozvan… »

MUP: Protest radnika Goše ispred Vlade Srbije nije zabranjen

Beta 20.08.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da ni u jednom momentu nije zabranilo skup radnika Fabrike šinskih vozila  "Goša", iz Smederevske Palanke najavljen za utorak, 22. avgust ispred zgarde Vlade Srbije. MUP je u saopštenju… »

Mrkonjić na Miloševićevom grobu: Srbija ima moralnu obavezu da mu podigne spomenik

Vesti online 20.08.2017
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić obišao je danas u Požarevcu grob nekadašnjeg šefa države i lidera stranke Slobodana Miloševića i buketom cveća obeležio dan njegovog rođenja - 20. avgust. Mrkonjić, kako se… »

Vehabije žele da izazovu nemire na KiM

RTV 20.08.2017
BEOGRAD - Koristeći veru kao masku, deo pripadnika Islamske zajednice, među kojima ima i vehabija, dobro osmišljenim scenarijem pokušava da isprovocira nemire na severu KiM, koje policija zasad uspeva da kontroliše i spreči, piše "Blic"… »