Regioni arhiva vesti 20.08.2017

Srednjoškolac zvani hrabrost: Tinejdžer (17) se za ovaj podvig spremao dve i po godine

Blic 20.08.2017
Sedamnaestogodišnji mladić iz Pirota Uroš Ivanković, član Ronilačko plivačkog kluba "Pirot", preplivao je 17 kilometara Zavojskog jezera za četiri sata i deset minuta, i to na potezu od sela Pakleštica do brane jezera ispod Stare planine. Pred… »

(Kurir TV) svi su hteli da se slikaju: Neotrovni Đole družio se sa Vranjancima

Kurir 20.08.2017
VRANJE - U centru Vranja na gradskom šetalištu u subotu je održana edukacija Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana. Veliki broj Vranjanaca prisustvovao je ovom događaju, a najveća atrakcija je bilo… »

Štrajk u školama zakazan za 1. septembar

Prva 20.08.2017
Unija sindikata zakazala protest upozorenja za prvi dan nove školske godine. Termin obustave rada naknadno će odrediti i ostala tri sindikata. U školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika 1. septembra biće organizovan štrajk upozorenja… »

Pronađeno telo mladića u Gružanskom jezeru

Ritam grada Kg 20.08.2017
Specijalne ronilačke ekipe jutros su pronašle telo Ž. B. (22), koji se juče utopio u Gružanskom jezeru. Ž. B. je iz obližnjeg sela Vučkovica i bio je na plivanju sa drugarima kada se izgubio pod vodom. Data je naredba za obdukciju kako bi se znao… »

Topola: Štetu od grada prijavilo 280 domaćinstava

Večernje novosti 20.08.2017
Štetu od prošlonedeljnog grada i jakog vetra u opštini Topola, do sada je prijavilo 280 domaćinstava, a očekuje se da to narednih dana učini još 50. Štetu od prošlonedeljnog grada i jakog vetra u opštini Topola, do sada je prijavilo 280… »

Požar kod Kraljeva, gori nisko rastinje (foto)

Večernje novosti 19.08.2017
Na nepristupačnom terenu, na putu Kraljevo-Raška, večeras je izbio požar, a gore trava i nisko rastinje. Požar koji je po podne pod još nerazjašnjenim okolnostima izbio u Ibarskoj klisuri tridesetak kilometara od Kraljeva, između mesta Dobre… »

Stiglo je zahlađenje, sad stiže i pravo nevreme

Noizz 20.08.2017
Kao što ste verovatno već primetili, danas je napolju osetno hladnije nego prethodnih dana - sasvim dovoljno da društvenim mrežama već krenu da kruže komentari o tome kako je jesen ove godin poranila. Ne brinite, leto nije gotovo, pakao će se… »

Ovaj rođeni Nišlija je bio jedan od glavnih glumaca u filmu „Valter brani Sarajevo“

Niške vesti 20.08.2017
Ovog niškog glumca svi znate po kultnoj sceni iz „Valtera“, kada kaže: „Gledaj ga, lafčino, to je Valter“. Već je prošlo godinu i tri meseca od kako nas je napustio veliki Bata nacionale, gromada jugoslovenskog i srpskog filma, glumac za… »

U Sokobanji zabranjeno piti vodu sa javnih česama

Politika 20.08.2017
Sokobanja - Štab za vanredne situacije u opštini Sokobanja saopštio je da je zbog bakteriološke neispravnosti na snazi zabrana korišćenja vode za piće sa javnih česama. Na sednici štaba održanoj, kako se navodi u saopštenju, zbog javljanja… »

Traže vodu iznad Trnovačke reke

Jug press 20.08.2017
BUJANOVAC U aluvijalnoj ravni iznad Trnovačke reke u bujanovačkoj opštini , a sve u cilju ispitivanja mogućnosti za dodatno vodosnabdevanje Velikog Trnovca, započeto je probno bušenje zemljišta. “Otvorene su tri bušotine pored Trnovačke… »