Regioni arhiva vesti 20.08.2017

Mladić iz Pirota preplivao jezero u dužini od 17 kilometara

Radio 021 20.08.2017
Uroš Ivanković (17) iz Pirota preplivao je Zavojsko jezero na Staroj planini u dužini od 17 kilometara za 4 sata i 10 minuta. Ivanković, učenik trećeg razreda Gimnazije, član je Ronilačko plivačkog kluba Pirot a preplivao je jezero na deonici od… »

Edukacija o zmijama

Jug press 20.08.2017
VRANJE Na glavnom šetalištu u Vranju, Vladica Stanković, predsednik Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana, u subotu, je zainteresovanim građanima održao edukaciju o zmijama. Interesovanje ljudi, a… »

Štrajk u školama zakazan za 1. septembar

Prva 20.08.2017
Unija sindikata zakazala protest upozorenja za prvi dan nove školske godine. Termin obustave rada naknadno će odrediti i ostala tri sindikata. U školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika 1. septembra biće organizovan štrajk upozorenja… »

Pronađeno telo mladića u Gružanskom jezeru

Ritam grada Kg 20.08.2017
Specijalne ronilačke ekipe jutros su pronašle telo Ž. B. (22), koji se juče utopio u Gružanskom jezeru. Ž. B. je iz obližnjeg sela Vučkovica i bio je na plivanju sa drugarima kada se izgubio pod vodom. Data je naredba za obdukciju kako bi se znao… »

Topola: Štetu od grada prijavilo 280 domaćinstava

Večernje novosti 20.08.2017
Štetu od prošlonedeljnog grada i jakog vetra u opštini Topola, do sada je prijavilo 280 domaćinstava, a očekuje se da to narednih dana učini još 50. Štetu od prošlonedeljnog grada i jakog vetra u opštini Topola, do sada je prijavilo 280… »

Požar kod Kraljeva: Gori trava i nisko rastinje, nepristupačan teren otežava gašenje

Kurir 20.08.2017
KRALJEVO - Na nepristupačnom terenu, na putu Kraljevo-Raška, sinoć je izbio požar, a gore trava i nisko rastinje. Kako se navodi, vatra nije ugrozila okolna mesta. Požar je izbio između Dobre strane i Polumira. Prilaz vatrogasaca mestu na kojem je… »

Danas kiša i osetno hladnije

Glas Zapadne Srbije 20.08.2017
U Srbiji se danas očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Tokom jutra i prepodneva oblačnost će zahvatiti sever i zapad Srbije, a posledpodne i uveče proširiće… »

Ovaj rođeni Nišlija je bio jedan od glavnih glumaca u filmu „Valter brani Sarajevo“

Niške vesti 20.08.2017
Ovog niškog glumca svi znate po kultnoj sceni iz „Valtera“, kada kaže: „Gledaj ga, lafčino, to je Valter“. Već je prošlo godinu i tri meseca od kako nas je napustio veliki Bata nacionale, gromada jugoslovenskog i srpskog filma, glumac za… »

U Sokobanji zabranjeno piti vodu sa javnih česama

Politika 20.08.2017
Sokobanja - Štab za vanredne situacije u opštini Sokobanja saopštio je da je zbog bakteriološke neispravnosti na snazi zabrana korišćenja vode za piće sa javnih česama. Na sednici štaba održanoj, kako se navodi u saopštenju, zbog javljanja… »

Traže vodu iznad Trnovačke reke

Jug press 20.08.2017
BUJANOVAC U aluvijalnoj ravni iznad Trnovačke reke u bujanovačkoj opštini , a sve u cilju ispitivanja mogućnosti za dodatno vodosnabdevanje Velikog Trnovca, započeto je probno bušenje zemljišta. “Otvorene su tri bušotine pored Trnovačke… »