Nauka & Tehnologija arhiva vesti 20.08.2017

Aplikacija za roditelje - deca više neće ignorisati pozive

N1 Info 20.08.2017
Na internetu je dostupna nova aplikacija, koja predstavlja pravu radost za roditelje. ReplyASAP preuzima „kontrolu“ nad ekranom mobilnog telefona i pokreće alarm koji se ne zaustavlja sve dok dete ne odgovori na poziv ili poruku. Autor aplikacije Nik… »

Vitamin C efikasan u borbi protiv leukemije

Radio 021 20.08.2017
Američki naučnici utvrdili su da je vitamin C veoma efikasan u borbi protiv leukemije. Studija je objavljena u časopisu "Sel", piše "Nju sajentist". Stručnjaci su otkrili da vitamin C vraća aktivnost TET2 gena u leukocite, što je, u slučaju… »

Dronovi - blagoslov i kletva modernog doba

N1 Info 20.08.2017
Bespilotne letelice - dronovi, leteće sprave na koje se montiraju kamere, postali su lako dostupni potrošačima. Naučnici, policija i poslovne kompanije svakodnevno pronalaze nove načine da ih upotrebljavaju, pa čak i spasavaju živote, ali ovi… »

Nestali sedmogodišnji dečak među poginulima u Barseloni

Radio 021 20.08.2017
Sedmogodišnji dečak Džulijan Kadmen, koji se vodio kao nestao od četvrtka kada je kombi udario u pešake u Barseloni, nalazi se među 13 poginulih, saopštile su Službe za vanredne situacije. Dečak koji ima dvojno britansko-australijsko… »

Ako vam je stigla ova Viber poruka… (FOTO)

Mondo 20.08.2017
Vreme je da promenite Viber aplikaciju! Stara Viber aplikacija je sad već - zastarela. Kako bi kompanija ubrzala prelazak svih korisnika na poslednju verziju, Rakuten Viber (sad se Viber tako zove) šalje poruke svim korisnicima za koje registruje da… »

Zatvoren put Dubrovnik - Mostar zbog požara

Radio 021 20.08.2017
Saobraćaj magistralnim pravcem koji povezuje Dubrovnik sa Mostarom preko istočne Hercegovine potpuno je obustavljen zbog požara koji je izbio nedaleko od Stoca. Požar je ugrozio i jedno selo. Vatrena stihija koja se od subote večeri proširila na… »

Apple sledeće godine kreće s produkcijom sopstvenih TV serija

B92 20.08.2017
Apple će u sledećoj godini ozbiljno zakoračiti na tržište produkcije sopstvenih serija, i to ulaganjima od milijardu američkih dolara, piše Wall Street Journal. Prema navodima WSJ-a, reč o deset igranih serija koje će biti producirane pod… »

Odigrane prve Vip Adria kvalifikacije – Bontech pobednik

B92 20.08.2017
U subotu su odigrane prve kvalifikacije Vip Adria LoL lige. Nakon dosta uzbudljivih mečeva i poprilično neizvesnog finala, pobedu u prvim kvalifikacijama izborila je ekipa Bontech. Veoma zanimljivi mečevi odigrani su u subotu. Prenos je počeo derbijem… »

Zabranili 59 piratskih sajtova i 130 domena!

Mondo 20.08.2017
Sve je teže doći do torent fajlova i bilo kakvih piratskih sadržaja. Vlasti Australije u dogovoru sa agencijama koje se bave zaštitom autorskih prava širom sveta, izdale su zahtev za sve tamošnje internet provajdere da na svoje sisteme uvedu filtere… »

Kakva „zazubica“ iz „Mercedesa“!

RTS 20.08.2017
„Mercedes-benc“ je otkrio luksuznu viziju budućnosti – elegantni električni automobil sa inteligentnom navigacijom. Izuzetno stilizovani „mercedes majbah 6 kabriolet“ predstavljen je na sajmu automobila u Montereju i Kaliforniji. Šik dvosed… »