Beograd arhiva vesti 24.08.2017

Vesić: Trećina Beograda bez kanalizacije

Danas 24.08.2017
Kanalizacija je, možda, najveći problem Beograda jer je trećina grada nema, i sve fekalne vode idu direktno u Savu i Dunav, izjavio je gradski menadžer Beograda Goran Vesić koji je danas obišao naselje Braća Marić u Krnjači, gde je počela… »

Žena povređena u udesu na Adi, dva muškarca u nesreći u Trgovačkoj ulici

Blic 24.08.2017
Jedna osoba teže je povređena, a dve lakše u saobraćajnim nesrećama u Beogradu, izjavila je jutros agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Jedna žena (34) teže je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20.20 na… »

Turci pomažu u obnavljanju Bajrakli džamije

Blic 24.08.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem sa kojim je razgovarao o saradnji Ankare i Beograda, kao i Turske i Srbije. Razgovorali su o budućem sporazumu o saradnji, negovanju istorijskih… »

Zbog radova više ulica bez vode: Beograđani, spremite zalihe

Telegraf 24.08.2017
Danas od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Žikice Jovanovića Španca i okolnim ulicama u naselju Kaluđerica i Zabranskoj ulici u naselju Leštane. Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini… »

Da li će upravnici zgrada "loviti" neprijavljene podstanare?

Danas 24.08.2017
Novi upravnici zgrada, koji će morati da se upišu u Registar stambenih zajednica do kraja ove godine, imaće između ostalog zadatak da vrše popis stanova i zajedničkih delova zgrada, kao i da vode evidenciju o vlasnicima stanova i njihovim… »

Šetalište, tereni, jarbol i gondola: Evo kako će izgledati renovirani park na Ušću

Blic 24.08.2017
Na 88 hektara od Brankovog mosta do hotela “Jugoslavija” prostiraće se potpuno renovirani park Ušće koji će biti podeljen u sedam zona koje će, između ostalog, biti posvećene umetnosti, muzici i nauci, istakao je gradonačelnik Siniša Mali… »

Mali: Odgovorna politika vodi do novih investicija i unapređenja komunalnog sistema grada (foto)

Telegraf 24.08.2017
Siniša Mali je rekao da je funkcionisanje komunalnog sistema veoma važno za svakog građanina Beograda. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević posetili su danas JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", proizvodni… »

Tinejdžera ubila struja: tokom poljoprivrednih radova

Blic 24.08.2017
Sedamnaestogodišnji mladić nastradao je juče od strujnog udara tokom poljoprivrednih radova u Padini, nedaleko od Pančeva. Kako je potvrđeno "Blicu" u pančevačkoj policiji, jedno lice je nastradalo u popodnevnim satima od strujnog udara, kada je… »

Grad se uređuje već četiri godine

Politika 24.08.2017
Uređeno više od 6.400 ulaza u stambenim zgradama, popravljena i izgrađena 53 dečja igrališta, 19 sportskih terena i četiri igrališta za kućne ljubimce, obnovljeno i izgrađeno 646 ulica... Infrastrukturni radovi koji se vide na svakom koraku u… »

Od ponedeljka na ručak u pet od 14 menzi

Politika 24.08.2017
Već rade „Studentski grad”, „Karaburma” i „Voždovac”, a od 28. avgusta „tetkice” će hranu deliti i u restoranima „Kralj Aleksandar” i „Rifat Burdžević”. – Na meniju za ručak u menzi svakog dana su supa obavezno, čorbasto i… »