Društvo arhiva vesti 24.08.2017

Vučić s decom iz HR, poseban poklon zbog ćirilice VIDEO

B92 24.08.2017
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je grupu dece iz Rijeke, Kostajnice i zadarskog zaleđa, polaznike letnje škole "Sveti Sava". Reč je o deci koja se u Beogradu druže, ali i uče o srpskom jeziku, književnosti i kulturi. U… »

Zvaničnik: Rusija pregovara sa Srbijom oko kupovine S-300

Novi magazin 24.08.2017
Rusija i Srbija pregovaraju o prodaji sistema protivvazduhoplovne odbrane (PVO) S-300, izjavio je danas direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev. "U sadašnjem trenutku srpski partneri su zainteresovani za isporuku… »

Dačić: Kosovo neće u UNESKO

Danas 24.08.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da prijem Kosova u Unesko za sada nije na dnevnom redu Generalne skupštine te organizacije. Ako se prijave glasanje će biti u Izvršnom savetu u oktobru, a ako tu prođe, onda u novembru na Generalnoj… »

Na Horgošu se čeka dva sata

Radio 021 24.08.2017
Ovog jutra na graničnom prelazu Horgoš putnička vozila čekaju oko dva sata na izlazu iz naše zemlje, pokazuju podaci Uprave granične policije. Na drugim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prohodnost… »

Konkurs za profesionalne vojnike: Evo kako do sigurnog posla i kakve su im plate i privilegije

Blic 24.08.2017
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za prijem profesionalnih vojnika u jedinice i ustanove Vojske do popune radnih mesta, a građani mlađi od 30 godina, koji su odslužili vojni rok sa oružjem mogu se svakodnevno prijavljivati u… »

Šarčević: Neće biti velike štete od štrajka 1. septembra

Danas 24.08.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ocenio je da jednodnevni štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koji je najavljen za 1. septembar, neće poremetiti proces rada i "neće biti neka velika šteta". "Prvi septembar je… »

Pretežno sunčano, do 30 stepeni

B92 24.08.2017
U Srbiji će posle svežeg jutra tokom dana biti pretežno sunčano, s temperaturom do 30 stepeni, saopštio je Repubički hidrometeorološki zavod. Duvaće uglavnom slab vetar, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od sedam do 14 stepeni, a… »

Agonija smederevskih turista: "Letovali" u autobusu

Večernje novosti 23.08.2017
Muke smederevskih turista koji su planirali da letuju na Eviji, u Grčkoj. Seničić: Agencija nije član JUTA i nema našu garanciju. GRUPA putnika smederevske turističke agencije "Blu vorld travel" doživela je u sredu na grčkom ostrvu Evija pravu… »

Više od 1.500 tražilo novčanu pomoć od Dragana Markovića Palme

Blic 24.08.2017
Na prijemu građana u Skupštini grada Jagodine pomoć predsednika Skupštine grada Dragana Markovića danas je zatražilo više od 1.500 građana koji su dobili pomoć od 2.000 do 14.000 dinara. Najviše je bilo majki sa školskom decom jer se bliži… »

CEP: Što pre osposobiti domaće institucije za upravljanje IPARD sredstvima

Beta 24.08.2017
Ukoliko domaće institucije skorije ne dobiju akreditaciju za korišćenje sredstava iz pretpristupne pomoći EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (IPARD), rizikujemo da izgubimo milione evra, upozorava Centar za evropske politike. Za period od… »