Izvor: Alo/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Rusija testirala 600 vrsta oružja u Siriji!

Alo 24.08.2017
Rusija je testirala više od 600 modela oružja i tehnike, uključujući nova avijaciona sredstva pogađanja i višecevne bacače, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov na forumu „Armija 2017“. „Svi praktični obrasci, sve… »

Upao u restoran s pištoljem vičući "nov šef je u gradu"!

Alo 24.08.2017
Talačka kriza u gradu Čarlston okončana je nakon što je napadača koji je držao taoce u restoranu policija ranila, saopštio je gradonačelnik Džon Teklenburg. On je dodao da je zaposleni u restoranu kojeg je napadač upucao podlegao povredama… »

SAD: 16 diplomata na Kubi pretrpelo oštećenje sluha

Alo 24.08.2017
Stejt department je potvrdio danas da najmanje 16 službenika američke ambasade na Kubi oseća posledice takozvanog "zvučnog napada" i pretrpeli su ozbiljno oštećenje sluha, prenosi AP. "Možemo da potvrdimo da najmanje 16 službenika američke vlade… »

Severna Koreja razvija još moćnije projektile

Alo 24.08.2017
Severna Koreja je fotografijama na kojima se nazire novi dizajn rakete poslala poruku da radi na novim interkontinentalnim balistickim projektilima (ICBM), koji su moćniji od onih koje je već testirala, smatraju eksperti za oružje. Ako bude razvijena… »

Šef papine garde: Branićemo Vatikan od Islamske države!

Alo 24.08.2017
Šef Švajcarske garde je izjavio danas da je taj elitni korpus koji štiti papu i Vatikan spreman da se suprotstavi bilo kakvom terorističkom napadu, nakon novih pretnji koje su pristalice Islamske države uputile Rimu posle napada u Barseloni… »

Eksplozija kod Vlade na Dan nezavisnosti!

Alo 24.08.2017
Ukrajinska policija saopštila je danas da su dve osobe povređene u eksploziji "nepoznatog predmeta" koja se dogodila u centru prestonice Kijeva, blizu zgrade ukrajinske vlade i mesta održavanja vojne parade povodom Dana nezavisnosti te zemlje. Rojters… »

Albanija pojačala mere bezbednosti

Alo 24.08.2017
U Albaniji je povećan nivo bezbednosti posle terorističkih pretnji i napada u Evropi, saopštila je danas albanska policija. Policija je navela da je povećala svoje prisustvo u gradovima i pojačala bezbednosne mere na dogadjajima na kojima se okuplja… »

Američki rokeri na meti terorista!

Alo 24.08.2017
Napad bio planiran. Šef policije Roterdama Frank Pauv izjavio je da je u tom holandskom gradu, bio meta planiranog terorističkog napada. AFP prenosi da je Pauv naveo da su od španskih vlasti dobili "konkretnu informaciju" o napadu koji je trebalo da se… »

Dobio na lutriji 758 miliona dolara!

Alo 24.08.2017
Drugi najveći dobitak na lutriji u istoriji SAD. Srećnom dobitniku američke lutrije "Pauerbol" pripašće 758,7 miliiona dolara, javlja AP. Izvlačenje je održano sinoć, dobitni tiket sa pogođenih svih šest brojeva prodat je u saveznoj državi… »

Evo koliko mora da se radi za kilo mesa!

Alo 24.08.2017
Meso prošle godine bilo najskuplje u Danskoj. Cena mesa u toj zemlji bila je za skoro 40 procenata iznad proseka bloka, dok je u Poljskoj ono bilo najjeftinije, za 47 odsto ispod evropskog proseka, prema danas objavljenim podacima Evrostata. Iza Poljske… »